Brev till framtiden

Under pandemiåret 2020 samlade Författarcentrum Syd, där jag är medlem, in texter. Målet var att skapa en antologi om hur Coronapandemin påverkade oss. En samling texter, i brevform, som var och en gav en pusselbit genom att berätta en liten del av verkligheten, sådan som författaren upplevde den. Brev till framtiden.

Att skriva om någonting som redan upptog tankarna kändes som rena terapin. Men vem skulle jag ställa alla dessa tankar till?

I slutet av 2019 hade jag lovat en nära vän, som bor långt borta och som vi senare inte kunde träffa på grund av stängda gränser, att skriva ett brev och berätta hur vi hade det. Det löftet gnagde, det hade inte blivit av. Därför föll det sig naturligt att låta brevet till Axel äntligen bli skrivet genom att sända det till FC Centrum Syd.

I januari kom ett mail från Taliah Pollack, som är en av bokens redaktörer, och till min stora glädje hörde brevet till Axel det till de bidrag som valts ut för Brev till framtiden! Den andra redaktören är Ángela Garcia. De har tillsammans gjort ett fantastiskt arbete och bland annat lyckats få sponsring av verket från Svenska Akademin. Boken kommer att ges ut av förlaget Ekström & Garay.

Brev till framtiden

Idag kom bild på bokens omslag. Så suggestivt och väl uttänkt! ”Om den orörliga resan genom året 2020” står det och det tycker jag är exakt vad illustrationen visar. En väg mot framtiden, författarens gammalmodiga och stadigt placerade bläckhorn och fjäderpenna som är både stilla och på väg. Titeln Brev till framtiden i en sirligt gammaldags men samtidigt framåtlutande/strävande stil.

21 texter valdes ut. Bland författarna finns kända namn som Per Gahrton och Sören Sommelius. Och även författarvänner som Lars Hansare, med ett flertal utkomna verk, och Barbro Blomberg vars senaste bok ”Fånga ljuset” gavs ut mitt under pandemin. Vilket underbart gäng att få dela bok med!

Nu ser jag fram emot årsmötet 28 augusti i Författarcentrum Syd. Då äger releasen för Brev till framtiden rum och då kommer jag för första gången att få hålla i boken och läsa allas texter.

Stort tack Taliah och Ángela för ert fantastiska arbete!


Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.