Artikel i tidningen Skriva

Runt påsk hörde en reporter, Johanna Wiman, av sig och frågade om hon fick komma och göra ett reportage till en artikel i tidningen Skriva. Naturligtvis fick hon det!

Hon kom inte ensam utan tillsammans med fotografen Emil Malmborg och medan Johanna intervjuade mig gick han runt för att finna bra foto-platser. Valet föll på en bänk i trädgården, genom vardagsrumsfönstret och i vardagsrummet omgiven av katterna. Det sistnämnda var ett intressant försök. Det tyckte även kissarna som höll sig på avstånd och kollade in fotografen. Till slut lyckades jag locka upp Gunnar med godis. Han satt på fåtöljens armstöd och åt. Med rumpan mot kameran.Det var spännande att se vilken av bilderna Emil valt och när jag slog upp tidningen i måndags blev jag mycket glatt överraskad över hur effektfull bilden var. Han hade valt första ”scenen”: bänken i trädgården.

Tidningen Skriva nr 4 2016

Tidningen Skriva nr 4 2016

Johanna var också såväl skicklig som mycket trevlig. Vi talade så mycket om skrivande så när de gick undrade jag vad hon egentligen skulle kunna få ut av det. När artikeln kom för genomläsning (den fick jag, till skillnad från fotot, se i förväg) blev jag verkligen imponerad av hur väl hon lyckats paketera allt jag hasplat ur mig. Allt från hur det började med deckare, via noveller, dikter, barnböcker och fantastik, till den roman om andra världskriget som jag just nu skriver. Mest verkade Johanna fastna för den dikt jag skrev till #Poesi mot rasism och det är nog den text jag själv är mest stolt över också

#Poesimotrasism

#Poesimotrasism

Men nu gäller det att skriva vidare på romanen. ”Skriv boken i sommar” står det på tidningens framsida. Får väl ta fasta på det och jobba på!

omslag

Ps artikeln finns i det nummer som är ute nu: nr 4 juli-augusti 2016


Det här inlägget postades i Författa och marknadsföra och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Artikel i tidningen Skriva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.