Om mig

Jag heter Eva Ullerud. Jag är född 1954 och bor i en by i Skåne men är uppvuxen i Stockholm, Småland och Blekinge. Till yrket ekonom, gift med Lars-Göran, mamma till Catharina. Mamma också till våra SOS-barn Hop, Phumla, Anna-Maria och Day. Matte till Viile, Bonnie, Stinaponken, Putte och Gunnar.

SES__Eva_Ullerud_1_1088477v530x800

Medlem i Sveriges Författarförbund (SFF) och Författarcentrum Syd.

Jag tror på allas lika värde. Oavsett djurras, hudfärg, religion, kön, ålder och framgång i livet.

Att skriva är underbart och svårt – men underbart. Likså att läsa. Älskar böcker!

Det tar lite tid att få böcker klara och utgivna. Min första bok, På blodröda tuvor, fick jag idén till redan 2006. Då mötte jag damen som sedan skulle bli Lillemor. Boken kom ut 2011, då var redan nästa bok skriven och ett par ytterligare böcker påbörjade. Sedan dess har det blivit novellantologier, dikter, fantasy, skräck. Den bok jag skriver på nu är en verklighetsbaserad roman från andra världskriget.

Att lära sig mer är alltid spännande. Efter tre givande terminer med Studiefrämjandets distanskurs “Kreativt skrivande” gick jag 2013 – 2015 kandidatutbildningen i litterärt skapande vid Lunds Universitets Författarskola. Höstterminen 2015 började jag magisterkursen och går nu den jämsides med några kortare kurser i litteratur vid Linnéuniversitetet.

Man kan skriva långt eller kort. Min kortaste novell är förstås en deckare á la Hemingway. 7 ord.

Man kan skriva ensam eller tillsammans. Två gemensamhetsprojekt för min del har varit adventskalendrar på internet med bland andra Torsten Larsson (2013 och 2014). Ett annat startade 2014. Det var en barnbok som sålts genom Musikhjälpen i december 2013 och som stafettskrevs 2014-15 i ett enda original av 46 författare från BUS, Sveriges Författarförenings Barn- och Ungdomssektion, varav jag är en.

Skrivandet har så många facetter, som en slipad sten man kan vrida på. Det underlättar, olika dagar kan man känna för att slipa på olika sidor av sin diamant. En dag kanske miljöskildring, en annan dag en intrig, en tredje alla spännande personer.

Många har hjälpt mig i arbetet. Familjen, förstås, som läser och säger när något behöver förbättras. Klasskamrater och handledare i Lund har givit skrivandet ett enormt lyft. Och alla vänner som läser och uppmuntrar, tack alla för att ni finns!

Funderar du på att skriva? Skjut inte upp det längre – skriv!

Några av mina favoriter – när jag läser

Vill du kontakta mig? Maila gärna! eva@ullerud.nu

Gunnar och jag

Wow! säger Gunnar, när fotografen från Tidningen Skriva vill att han ska vara med på bilden. Foto: Emil Malmborg

 

 

 

Kommentarer är stängda.