Barnböcker

Böckerna om Bonnie

Detta är Bonnie. En mycket söt liten blåmaskad siamesdam. Som alla siameser är Bonnie väldigt nyfiken. Naturligtvis måste det bli en bok om Bonnie. Den handlar om vintern och heter ”Vitt och Kallt, sa Bonnie Katt”. Bonnie letar efter alla sina sommarvänner. Vart har till exempel sniglarna tagit vägen? Hon hittar dem, lär sig var de olika djuren finns på vintern och till slut lär hon känna ett nytt djur. Det är stort, har horn och är vän med en man i röda kläder … Klicka på bilden av Bonnie så kommer du till sidan om den första boken Vitt och kallt sa Bonnie Katt.

I den andra boken Vem pep? vaknar Bonnie av ett mystiskt ljud. Hon letar i hela huset och använder all sin fantasi för att gissa var de kommer ifrån. Till sist hör Bonnie samma lilla pip och finner en hemlös kattmamma med nyfödda ungar. Viile och Bonnie bestämmer sig för att hjälpa mamman. De delar med sig av sin mat och hjälper till att passa de små.

Det är också vad Bonnie och jag gör med boken: intäkterna går till Kattkommando Syd, som hjälper hemlösa katter.

Bonnieböckerna är skrivna på rim. Rim är fantastiskt, man kan lära sig en hel bok när man är liten och fortfarande minnas den som vuxen.

Bonnieböckerna är fantasirika och lite lagom spännande. De har något att lära ut: i den första om djurens vintervanor och i den andra om ljud. Det finns en sensmoral i dem: hänsyn till andra. Och bägge har en överraskning på slutet.

Sniffa på siffror med matte Ma och Tiken

Sniffa på siffror med matte Ma och Tiken

Sniffa på siffror med matte Ma och Tiken

Upptäck siffrornas magi tillsammans med en hund och en matte fulla av äventyr och lek.De funderar på hur siffror och tal hänger ihop, till havs och på land, inne och ute,hela året runt. Överallt och närsomhelst finns matematiken. 25 illustratörer och författare har skapat en finurligt färgsprakande bok kring siffror och tal.
Själv står jag och illustratören Anne-Sofie Katus för siffran ett och berättar om Tikens ettårsdag.

Omslag Gillar

Gillar är en novellsamling med berättelser om kärlek för barn 6-9 år. Det är många sorters kärlek, mellan syskon till exempel. Min novell är litet annorlunda, katten Konrad är berättare och fokalisator och den handlar om kärlek både mellan föräldrar och barn och mellan människor och andra djur. Flera författare deltar i Gillar, boken är illustrerad av Johanna Sandberg och släpptes av Whipmedia hösten 2017. Den är tillägnad Torsten Larsson, som var initiativtagare.

De magiska 29

De magiska tjugonio är ett projekt där 29 författare och 29 illustratörer tillsammans skapat en bokstavsvärld. I denna bok, som är utgiven 2017 av Idus Förlag, deltar jag som författare till bokstaven Ä. Catharina, dottern, deltar som illustratör av bokstaven Å. Även denna bok är tillägnad Torsten Larsson.

unniversum

UNNIversum

Unni bor med sin matte på landet.  Hon lever ett vanligt lantkattliv och låter dagarna passera med lek och upptåg. Unnis värld är en fantastiskt plats. Det är hennes universum. Men en dag förändras allt och livet blir sig inte likt igen. En bok om förändring, glädje och sorg.

Boken har helt oemotståndliga illustrationer av Marie Åkerlund. Historien är påhittad men katten Unni, som bilderna föreställer, har funnits på riktigt. Hon var hemlös och kom från ett katthem i Norrköping när Marie tog hand om henne.

Ramsiga Tramsor

Ramsiga Tramsor

Ramsiga Tramsor

Vänskap är det finaste som finns. Men det kan också vara svårt ibland. När man blir arg eller när man längtar efter att få en kompis.

I ett unikt projekt har 32 författare och illustratörer skapat ramsor om vänskap och vänner, mest om det glada men också om det jobbiga och det svåra.

En påse karameller i alla smaker.

Förlaget och alla medverkande författare och illustratörer stödjer genom boken FRIENDS i deras arbeta mot mobbning och utanförskap genom att skänka sin behållning.

Stapplande steg

Med pirrande mage och stapplande steg

En bok för barn som ska, eller nyligen har, börjat skolan. Många berättelser fulla av fantasi men också av erfarenheter av hur det kan vara och hur man kan känna.

Mitt bidrag till denna novellsamling för barn heter ”Tidsmaskinen”.

Natten - en julberättelse i 24 delar

Natten – en julberättelse i 24 delar

Julkalendern Natten

24 berättelser skrivna av Anna Helgesson, Torsten Larsson, Björn Flintberg, Mikhael Mikalides och mig

Natten handlar om fyra vänner som hamnar mitt i ett äventyr.
De vill söka julens ursprung men blir ombedda att hjälpa en flyktingpojke. Trots sina unga år bestämmer de sig för att stanna ute i Stockholmsnatten och försöka lösa problemet,
Det visar sig inte vara det lättaste och alla föräldrar blir naturligtvis oroliga när flickorna inte kommer hem.
Upplev den spännande natten som förändrade deras liv. Aktuellare än någonsin.

Little Kiss on the cheek

2014 sände Tamer Institutet på Västbanken ut en förfrågan till bl.a. Sveriges Författarförbund. Man önskade texter och bilder så att de palestinska barnen i krigsdrabbade Gaza och Västbanken kan få behålla sin fantasi och glädje.

Jag skrev och illustrerade en berättelse ”The magic bridge” och i december 2014 fick jag till min stora glädje ett mejl från Tamer Institutet där man bad att få använda berättelsen i boken ”Little kiss on the cheek” och även sände med en översättning till arabiska.

Tamer Institutet mottog 2009 Astrid Lindgrens ALMA pris för sitt arbete för barnen.

Kommentarer är stängda.