Virusvarning falska deklarationstips!

Har du fått e-post om deklarationstips, som säger sig komma från Skatteverket? Öppna inte brevet, varnar Skatteverket, som inte alls står bakom utskicken. Alltså virusvarning falska deklarationstips!

Jag håller på med en årsredovisning och deklaration och fann nyss på skatteverkets hemsida att falska virusmail går ut i deras namn. Många har hört av sig till Skatteverket angående falska e-post som ser ut att komma från Skatteverket. Skatteverket är inte avsändare till mejlen.

Det rör sig om olika varianter, där mottagaren exempelvis uppmanas att öppna en bifogad fil som påstås innehålla tips på deklarationsavdrag. En annan variant sägs komma från Telia kundservice, samtidigt som Skatteverket står som avsändare. Rubriker kan vara moms, faktura, skattekonto, kassaregister med mera.

–  Vi ser allvarligt på detta och uppmanar alla som tagit emot e-post av detta slag att varken klicka på länkar, öppna bilagor eller lämna ifrån sig uppgifter om bankkontonummer eller kreditkortsnummer. E-posten är falsk och vi har gjort en polisanmälan om att någon annan utger sig för att vara Skatteverket, säger Anders Kylesten, säkerhetschef på Skatteverket.

Om du får ett falskt e-postmeddelande behöver du inte kontakta Skatteverket om detta. Vi har fått information om väldigt många e-postmeddelanden i många olika varianter och det räcker som underlag för oss.

Om du av misstag råkat klicka på en länk i mailet kan du drabbas av virus eller så kallade trojaner.

 


Det här inlägget postades i Blogg, Ett eget företag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.