Systervälde

Idag släpper Fantasiförlaget omslaget på ännu en bok. Det är Stefan Dahlströms debutbok Systervälde, en dystopisk framtidsroman.

Omslaget till Systervälde

På omslagets baksida läser jag:

”Heliga gudinna, väktare av livmodern och livets blod, hör oss soldater och tjänare över det jordiska. Jag är född sioraand, född att lyda och tjäna, uppvisa offervilja och beslutsamhet på slagfältet och nedgöra dem som hotar min värld.

Mitt syfte är att segra eller dö för härskarinnorna. Döden är mitt jobb. Varje kula jag tar är en kula min moder, syster och dotter slipper. Varje vunnen meter blir enn andrum för min familj att överleva ännu en dag. Detta är vårt löfte, detta är vårt förbund.”

Dahlströms fantasyroman är en science fiction. På förlagets facebooksida står ”I en framtida värld där matriarkatet har makten tvingas Elin göra militärtjänst för att försvara en krackelerande samhällsordning som hon inte tror på. Kommer hon att överleva? ”.

Så småningom hoppas jag kunna lämna en recension på Systervälde. Det blir spännande att besöka det matriarkat författaren byggt upp.

Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.