Bokusstipendiet

Du som studerar på heltid – kanske studerar skrivande – och inte bara brinner för att öka barns läsande utan dessutom gör något åt det kan ansöka om Bokusstipendiet. Man kan inte få det för att skriva en bok utan det får vara andra idéer.

Vilken god idé från Bokus sida att instifta ett sånt stipendie!

Så här läser jag på deras sida:

Bokusstipendiet – för dig som är student och sprider läsglädje!

Brinner du för läsning och litteratur och har hittat ett sätt att sprida det intresset till fler? Driver du projekt som kan bidra till att fler barn erövrar läsandet? Har du världens bästa idé för att öka läsandet, men saknar medel för att realisera den? Sök Bokusstipendiet! 

Bokus vision är Läsglädje för alla, varje dag. Vi sprider läsglädje i hela landet och en målgrupp som vi vurmar lite extra för är studenter. Därför har vi instiftat Bokusstipendiet – ett stipendium om 50 000 kronor som delas ut till studenter.  

Ansökan till Bokusstipendiet är nu öppen. Skicka in din ansökan här >>  

Observera att ansökan stänger 12 maj.

Bokusstipendiet – se mer

Bokusstipendiet är på 50 000 kronor och delas ut till en stipendiat en gång per år. Vår ambition är att stipendiet ska bidra till studiemotivation och inspirera till läsfrämjande insatser som stärker läsintresset, litteraturens, språket och bokens roll – oavsett format – i samhället. Vi ser även fram emot ansökningar som utmanar eller utvecklar teknikens roll kring bokens tillgänglighet i vardagen.

Stipendiet premierar och uppmärksammar studenter som på olika sätt bidrar till ett ökat läsande eller kunskapsspridning kring läsning och dess viktiga roll för både individ och samhälle. I år hoppas vi på ansökningar inom ett brett spektrum av projekt och discipliner. Läsfrämjande kan omfatta så mycket – exempelvis tekniska hjälpmedel för att stötta läsning för de som inte kan läsa en bok fysiskt eller läshjälp till människor i alla åldrar eller vetenskapliga studier som faller inom ramen för läsfrämjande. Syftet med stipendiet är inte att ekonomiskt stötta författandet av en bok. 

Du kan söka Bokusstipendiet:

  • Du är student med pågående heltidsstudier på yrkeshögskola, universitet eller annan eftergymnasial utbildning. Det spelar ingen roll om du är i början eller slutet av din utbildning. Det spelar heller ingen roll inom vilket område du studerar, det viktigaste är att du har ett brinnande engagemang för att sprida läsglädje och kan visa på vilket sätt du har gjort det.
  • Du kan beskriva vad du gjort som uppmärksammat och/eller bidragit till läsning i någon form. Det kan till exempel vara att du engagerat dig i ideellt arbete, utvecklat en teknisk lösning som främjar läsning, arbetar med kunskapsspridning eller har skrivit en uppsats där du på något sätt bidragit till en ökad kunskap och förståelse för läsning.

Meriterande vid ansökan:

  • Du planerar att fortsätta studera. Vi tar hänsyn till om du är i slutet av din utbildning.
  • Du har en dokumenterad plan för hur stipendiemedlen ska användas i ditt fortsatta läsfrämjande arbete. Till exempel om du planerar att investera pengarna i ett nystartat företag, för att utveckla en tjänst eller vill använda pengarna till fortsatt ideellt engagemang.

Vänligen observera:

  • Syftet med stipendiet är inte att ekonomiskt stötta författandet av en bok och därför kommer sådana ansökningar inte att beaktas.

Ansökan till Bokusstipendiet är nu öppen. Skicka in din ansökan här >>  

Observera att ansökan stänger 12 maj.


Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.