Likbilsmysteriet

Eller vad som händer när man inte lyssnar på äldre damer

Det första av Lillemor Stenlunds fall heter  Likbilsmysteriet eller vad som händer när man inte lyssnar på äldre damer och utspelar sig i gränstrakten mellan Småland och Östergötland. Denna blandning av feelgood och pusseldeckare med hög mysfaktor kom som ljudboken september 2021.

Likbilsmysteriet är Torsten och Lillemor bara 53 år och vinkar av sonen Fredrik, som ska studera i Lund. Själva tar de tänkt sig en lugn stugsemester i Lillemors gamla barndomstrakter mellan Tranås och Österbymo. Den blir mer händelserik än förväntat.
Som underrubriken avslöjar är det gamla tanter, en generation äldre än Lillemor och Torsten, som är berättelsens hjältar.

Förlagets beskrivning är bra så jag tar den rakt av:

Mysdeckarserien om Lillemor Stenlund är perfekt för dig som söker den där härliga blandningen av spänning och charm. Du får följa med den karismatiska damen Lillemor och hennes man Torsten på sina resor fyllda av spänning.

Vid sjön Sommen är sommaridyllen som allra vackrast när Lillemor och Torsten reser dit för en tids stugsemester. Detta är den andra charmiga mysdeckaren om Lillemor, en sann problemlösare i bästa Miss Marple-anda.

Men en underlig fortkörande begravningsbil stör idyllen. Någonting stämmer inte. Vad är det som händer alla gamlingar och vart har Lillemors gamla vän Axel tagit vägen?

Det verkar finnas kopplingar till kontinenten och när Lillemor tillsammans med Torsten reser söderut för att besöka en kund i Tyskland blir situationen hotfull. Varför vill någon göra dem illa?

Istället för en lugn sommarsemester väntar nu nya äventyr. Detta är en deckare med hög mys- och feelgood-faktor.

Uppläsare av både Likbilsmysteriet och Gamla Synder är Sebastian Karlsson. De är utgivna av Bookea och finns på bland annat StorytelBookbeatNextoryBokon och Adlibris.

Kommentarer är stängda.