Skrivartävling – skriv i helgen!

På tisdag 15 augusti är sista dagen att lämna in bidrag till Veronica Gröntes och Författarskolans skrivartävling. Men du hinner, utan problem! Det du ska skriva är en motivering på max 150 ord till varför du ska vinna.

Så börja nu fundera: varför ska just du bli vinnaren av skrivarkursen?

Det är nämligen det fina priset, värt 2990-3450 kronor och med val på tre orter där du kan delta: Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Så här skriver Veronica:

Du har chans att vinna en plats på skrivarhelgen i Stockholm eller Göteborg, när du skickar in din motivering senast tisdag den 15 augusti. Läs mera här:

  • Göteborg, 18-19 november 
  • Stockholm, 25-26 november
  • Malmö – jag saknar lokal i Malmö. Har du ett tips på lokal centralt i Malmö, hör gärna av dig!

Röster från tidigare deltagare:

– Jag är mycket nöjd med skrivarkursen! Har fått inspiration och lust att våga skriva utanför ”trygghetszonen”. Har genom effektiva övningar fått med mig nya verktyg som jag kommer att använda i min utveckling till en skrivande person. Dramaturgins grunder har blivit begripliga. Kortfilmen var betydelsefull. Mycket hjälpsamt att bryta ner berättelsen till ett ”skelett”, eftersom det ledde till ett tydligt fokus. Enneagrammet har inspirerat. Att få möjligheten att fokusera på skrivandet i samvaro med kreativa och inspirerande deltagare är mycket värdefullt.
Helena Jersak, psykolog, Ystad

– Jag hade höga förväntningar eftersom jag hört så mycket gott och positivt om Veronica. Nu efter kursen är jag många verktyg rikare! Bra tempo och en god variation mellan information och eget skrivande. Viktiga övningar, tydliga genomgångar, bra exempel, tex dramaturgiexemplet som fick ligga framme medan vi själva skrev vår synopsis. Veronica var en mycket god ledare och vi hade ett mycket fint samtalsklimat i gruppen.
Julia Lagergren, filmpedagog, Göteborg

– Större portion lärande än förväntat. Givande struktur och process under de två dagarna. Vi har fått insikter om dramaturgins beståndsdelar och praktiserat hantverkets struktur, vad som är grundbult i en givande story. Väl förrättat värv för båda kursdeltagare och kursledare. Du får en guldstjärna, Veronica!
Inga-Maj Adolfsson, pensionär, Göteborg

 


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Skrivartävling – skriv i helgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.