De magiska tjugonio

Jag är med i två barnboksprojekt som just nu sjösätts. Det ena, Gillar, skrev jag om härom dagen och där är nu min text insänd och godkänd och förlagsavtal undertecknat.

Det andra har gått under namnet Alfabetsprojektet. Initiativtagare och redaktör för boken är Kris Kite Stenmark, som jag träffade genom Linnéuniversitetets kurs ”Att skriva fantasy”. Alfabetsprojektet resulterade i boken De magiska tjugonio.

Alfabetsprojektet 2

I boken har 29 illustratörer och 29 författare samarbetat genom att antingen skriva om eller illustrera en bokstav vardera. Extra roligt för min del denna gång är att även Catharina Ullerud, dottern, deltar. Catharina har byggt på tidigare konstutbildning med en treårig kandidatutbildning Visuell Kommunikation vid Malmö Högskola och satsar på en framtid som bland annat illustratör.

Min text tillhör bokstaven Ä, första raden kom direkt när jag såg Ingrid Wigurs fina illustration. ”Älgen Äskil älskar änder … ”. Catharina har illustrerat bokstaven Å och till den bilden har Angeli Sjöström Hederberg lyckats skriva en text där så gott som varje ord börjar på Å, vilken prestation!

Både i detta projekt och Gillar skulle hade Torsten Larsson en stor roll och bägge barnböckerna var planerade att ges ut genom hans förlag Safaro. Tack vare att Kit inte gav upp utan sökte nya vägar blir nu De Magiska Tjugonio utgiven på Idus Förlag! Den finns redan på deras hemsida och kommer att ges ut under augusti, en fantastisk prestation av Kit.

Torsten, som mig veterligen aldrig gav upp ett projekt, är säkert nöjd i sin himmel över att bägge projekten nu blir utgivna (Gillar blir utgiven av Whipmedia). Och båda verken kommer att tillägnas honom, det är författare och förlag överens om.


Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.