Skolan har börjat

I år blev det tre skrivarkurser på vardera 50 högskolepoäng för min del:

  • Kreativt skrivande IV vid Linnéuniversitetet i Växjö
  • Kreativt och kritiskt skrivande B vid Mittuniversitetet i Sundsvall
  • Kreativt och kritiskt skrivande C vid Mittuniversitetet i Sundsvall

Naturligtvis är alla på distans, pendlandet från Skåne hade tagit kål på mig annars, men det blir några mötestillfällen i Växjö och de nya vännerna i Sundsvall kommer jag att träffa via datormöten.

Alla tre kurserna innehåller eget skrivande och där har jag funderat mycket. Min roman om andra världskriget är i redigeringsfasen och får inte användas utan det blir att skriva nytt. Rätt nyttigt också, tror jag, att ta itu med något annat. Just nu lutar det åt noveller och essäer, en eller flera samlingar av dylika.

En rolig sak med kurserna är att man får återse vänner från tidigare kurser, det är inte bara jag som sett värdet i att gå år efter år, och den man träffade i Luleå ett år kan man möte i Jönköping året efter. På Mittuniversitetet verkar det bli idel nya bekantskaper men på Linné och jag funnit flera vänner från alla möjliga tidigare kurser. Bland annat Camilla, som jag var kursare med förra året.

Det blir fullt upp, den saken är klar. Har precis fått klart introduktionsuppgifterna till alla tre och ska nu ta itu med uppgifterna för september/oktober.

Har du också kommit in på någon kurs önskar jag lycka till, om du inte gjort det och är intresserad så kolla på de kurser som har sen anmälan.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.