Arv

Ordkonst söker nu texter på temat Arv.

Ett kort men spännande ord som bör trigga igång tankarna hos de flesta. Arvet från våra förfäder. Arvs-synd. Deckartema. Växtpollinering eller framavling av nya hundraser. Fåret Dolly. Eller, helt enkelt, vad jag fick med mig från mamma. Sen får förstås var och en fundera över vilka trådar som kan intressera just Ordkonst.

Så här står det på deras facebook-sida för detta evenemang:

Ordkonst söker bidrag till ett kommande dubbelnummer, vårt höstprojekt, med tema ARV.

Vi härmar, tar efter. Vi ärver. I spegeln ser vi kanske någon annan där, någon med liknande drag och ändå inte och ju äldre vi blir desto skarpare blir dragen som binder oss samman. Tidigare generationer finns i oss utan önskan. De finns i namnen, i färgerna och på pappret.

Arv är något ständigt aktuellt och samtidigt ständigt föränderligt. Det utgör grunden för såväl samhället som våra fysiska kroppar, det finns i vårt DNA. Uttrycket ”kartlägga arvsmassa” insinuerar just något fysiskt och greppbart, och “kartlägga” blir att likna arv vid okända landmassor, ett landskap, som nu kan utforskas. Men vad gör man med sådan kunskap? Hur bär man sitt arv?

Begreppet arv är föränderligt så tillvida att det involverar ett definierande som inte behöver vara förankrat i det fysiska. Vad som innefattas i ett arv är inte givet. I nästa nummer av Ordkonst vill vi undersöka både det kollektiva och det personliga arvet.

Ordkonst är Akademiska Föreningens litterära utskott med säte i Lund. Vi publicerar alla sorters skönlitterära texter, essäer, recensioner, illustrationer och bildkonst. Även sådant som inte är relaterat till temat är intressant. Se bara till att inte skriva med ditt namn i dokumentet då inskickat material bedöms anonymt.

Skicka ditt bidrag till: bidragtidskriftenordkonst@gmail.com senast den 1 september.

***

Här hittar du fler tips om skrivartävlingar


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.