Skicka Lillemor med snabbtåg?

Har provat på SJs snabbtåg och det var en mycket behaglig upplevelse. Jag valde första klass, inte minst pga att det inte behöver skilja så mycket i pris om man kan välja rätt dag och tid. Att resa snabbtåg i första klass var som att åka förr i tiden, i varje fall den ena resan. ”Turen”. Vi var mycket få, hade väl uppskattningsvid 10-15 säten vardera. Maten hade jag beställt i förväg; Leif Mannerströms stora räksmörgås med en liten flaska kallt, vitt vin. Tågpersonalen som serverade var förekommande som en gammaldags butler trots att han bara kan ha varit i 25-årsåldern och försedd med hästsvans. Han kom strax efter avfart och frågade när jag önskade måltiden serverad, om det passade strax efter 12?

Ett stort flygplanssäte, större än på ett flygplan, med rymligt bord och tillgång till internet. Kaffe, vatten, frukt och choklad fanns att hämta längst fram i vagnen. Om man inte orkade så ingick det i servicen att få det serverat också.

Orientexpressen släng dig i väggen, nu är det SJ första klass som gäller! Tänkte inte en enda gång ”är vi inte framme snart”. Bara önskade att resan skulle vara länge.

På ”returen” var det inte riktigt samma tur, mer folk men såklart eget säte och kaffe etc. Nu hade jag valt Mannerströms trerättersmeny och det kan jag säga på en gång att den skulle Lillemor INTE gilla. Låter bättre än den smakar. Förrätten var matjesillsbitar med potatisbitar och ett par droppar gräddfil. Huvudrätten var en fettdrypande liten pannbiff som bara smakade salt, umgicks med pyttepyttepyttesmå stekta potatisbitar. Den lilla efterrätten var OK, det var två tuggor fläder och hallonterrin. Som tur var hade jag med ett paket Mariekex att stilla hungern med. Kan bara rekommendera: prova den inte. Inte första klass, om man säger så.

Men nog ska Lillemor få prova att åka tåg, absolut. Hon kommer att gilla det.

Tågmiddag

Tågmiddag


Det här inlägget postades i Resor och andra länder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skicka Lillemor med snabbtåg?

  1. Elisabeth skriver:

    Vilken underbar skrivarlya att besöka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.