Castorpriset

Jag började skissa förra veckan på ett bidrag till Castorpriset som är utlyst av Alfabeta förlag. Idag blev en hel del research gjord, det skall ju vara en faktabok även om den riktar sig till 3-7 åringar. Det kändes lätt när jag hade fått idén men nu börjar jag tvivla på hur man skriver fakta för 3 åringar. Bonnieboken är en faktabok för 3 åringar så jag har gjort det förr men den ska ju passa även 7 åringar.

Jag har förstås läst både en av Castorböckerna och Puss-boken som vann förra gången, för 4 år sedan. Känner mig litet tvivlande på om de verkligen kan passa så små barn som 3 år? Eller har jag tolkat reglerna fel, behöver inte böckerna som tävlar om Castorpriset passa alla åldrar mellan 3-7 år utan kan passa tex 5-7 åringar eller 3-4 åringar? Det kan ju vara så.

Nåväl, nu håller jag också på att söka efter huvudpersonerna. Hur ska de se ut? Det jag skissar på nu är inte en ny Bonniebok utan det blir helt andra karaktärer. Den nya Bonnieboken är till ca 80-90% klar vad gäller text och bilder. Får se om jag sänder in även den till Castorpriset.


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.