Selmapriset

Ger du ut dina böcker själv? Missa då inte det nya stora priset som Lava Förlag och Tidningen Skriva har instiftat: Selmapriset. 31/12 är deadline för att delta i kampen om detta pris. I juryn sitter bl.a. Hans Hirschi, ordförande i föreningen Egenutgivarna.

Det ska bli spännande att se om någon av alla egenutgivande vänner och bekanta kammar hem det allra första Selmapriset.

Så här skriver Lava Förlag på sin hemsida:

Augustpriset har fått en lillasyster. Med det nya Selmapriset för egenutgivare vill vi på Lava prisa oberoende författare och samtidigt strö stjärnglans över hela egenutgivningsbranschen.

Alla böcker som getts ut på eget förlag är välkomna att delta i tävlingen, inte bara de som är utgivna på Vulkan eller Lava förlag. Så här under tävlingens första år finns inga särskilda kategorier – alltifrån romaner till kokböcker är välkommet – men troligtvis kommer juryn främst att leta efter en skönlitterär skildring. Vi hoppas förstås att det här ska bli ett återkommande pris och en tävling som växer och blir bättre för varje år. Författaren Sigge Eklund kommer att vara ordförande för juryn. Han får sällskap av Skrivas chefredaktör Per Adolfsson och Hans Hirschi, ordförande i föreningen Egenutgivarna.

Fakta/Selmapriset

  • Alla egenutgivna böcker, oavsett förlag, är välkomna att delta i tävlingen. Eftersom det är första gången tävlingen arrangeras spelar det ingen roll när boken gavs ut.
  • För att delta skickar du in din bok till Lava förlag senast den 31 december. Om möjligt, skicka manuset i digitalt format.
  • Prissumman är 20 000 kronor. Vinnaren kommer att tillkännages vid en prisutdelning i februari 2015.

Svar på vanliga frågor om Selmapriset

  • Vem kan delta? Alla som känner sig som egenutgivare.
  • Vad bedömer juryn? Juryn kommer framförallt att titta på innehållet och inte fästa så stor vikt vid omslag och tryck.
  • Vilket format ska boken skickas i? Skicka gärna pdf eller e-pub till till mejladressen selmapriset @ lavaforlag.se
  • Kan jag skicka in flera böcker? Ja men rangordna dem gärna.

Det här inlägget postades i Ett eget företag, Författa och marknadsföra, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.