spöken

Nu pågår en skrivartävling med en mycket passande titel så här i Halloweentider. Jag läser på Andra Världars hemsida:

Under bokmässan i Göteborg presenterades Andra Världars senaste novellantologiprojekt: svenska spöken!

Året är 2015 när Sveriges befolkningstillväxt ökar från oväntat håll. Spökena dyker upp i hemmen, på arbetsplatserna, på stan och ute på landet. Bland de levande sprids en känsla av olust över att behöva konfronteras med somliga av dessa nygamla bekantskaper.; var kommer de ifrån och vad vill de?

Från norr till söder bildas band av spökjägare som tar på sig uppgiften att skydda de levande från denna styggelse! Samtidigt finns det de som antingen av kärlek eller nyfikenhet omfamnar det ockulta och tar upp kampen till spökenas försvar.

Röster börjar höjas om att spökena måste ha vissa rättigheter, de var/är ju trots allt svenska medborgare. Det blir upp till myndigheterna att utreda om dödsfall ska utgöra ny diskrimineringsgrund eller om det är bäst att göra sig av med gengångarna innan de blir farliga på riktigt.

Riktlinjer:

Skrivtiden är fram till sista november, men vi förbehåller oss rätten att förlänga tiden vid behov. Skicka till manus@andravarldar.se och ange ”Svenska spöken” i ämnesraden.

Namnge filen med ditt namn och novellens titel. Inga följebrev behövs.

Historien måste handla om svenska spöken (anden eller avtryck av en avliden person) och utspela sig i Sverige 2015 men vi har inga synpunkter på vilken tid spökena kommer ifrån.

Novellen måste kunna kategoriseras till någon av fantastikgenrerna och får inte vara längre än 30 000 tecken inklusive mellanslag.

Arbetsgruppen avgör vilka noveller som uppfyller kriterierna och på övriga grunder antas till antologin.

Upphovsrätt:

Genom att skicka in novellen ger du Andra Världar rätten att använda ditt verk i antologin, oavsett vilket format förlaget väljer att använda; pappersbok, e-format eller som ljudbok.

Du behåller rätten till din egen novell och kan publicera den i andra sammanhang.

Medverkande i antologin får ingen ekonomisk ersättning men erhåller det traditionella författarexet och har möjlighet att köpa loss exemplar till ett lägre pris för egen försäljning. Medverkande i förra antologiprojektet har berättat att deras försäljning gick över förväntan.


Det här inlägget postades i Fantasy/Science fiction/Skräck, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.