Ordkonst söker anonyma bidrag

Läser på Ordkonsts hemsida:

Ordkonst söker bidrag till tema Anonym

Övervakningssamhället, FRA och Robert Aschberg på trolljakt. Clownnäsa och lösmustasch, buskiga ögonbryn, källskydd och dolda IP-nummer.

Dold.se säger:
Visste du att det är möjligt att lagra information om dig utan att du märker det? Visste du att din internetoperatör lagrar varje länk du följer på internet, varje sökning du gör på Google, ämnesraden i varje mail du skickar? Din IP-adress avslöjar var du bor och vad du gör på nätet.

Edward Snowden säger:
Det handlar inte om att man inte har något att dölja, det handlar om att vi har något att förlora om vi hela tiden är övervakade. Det mänskliga, det som formar oss och gör att vi kan tänka och utvecklas, det som formar oss som individer.

Jag vill bara vara
1. icke namngiven namnlös okänd onämnd hemlig osignerad utan underskrift
2. opersonlig omärklig oigenkänd obemärkt

*

Jag vill inte vara
1. icke namngiven namnlös okänd onämnd hemlig osignerad utan underskrift
2. opersonlig omärkbar oigenkänd obemärkt

Författare i TV-soffor, femton minuter i rampljus. Jag måste bli någon. Göra mig ett namn. Bara någon, vem som helst. Att vara anonym är att inte vara någon. Att passera obemärkt. Motsatsen till att vara anonym är att vara känd. Eller personlig. Det är att vara NÅGON.

*

Att skriva det som man annars inte vågar stå för. Utlämningslitteratur och anonyma insändare. Sådant som skrivs under pseudonym.

“Give a man a mask and he will tell you the truth.”

Vad händer om alla namn försvinner. Vad skulle du skriva om du fick vara helt anonym? Kommer du att skriva någonting alls?

* * *

Tidskriften Ordkonst söker texter och bilder till nästa nummer med tema Anonym. I det här numret kommer ingen att stå med namn. Vi är alla anonyma.

Vi publicerar alla sorters skönlitterära texter, essäer, recensioner och illustrationer. Även sådant som inte är relaterat till temat är intressant. Se bara till att inte skriva med ditt namn i dokumentet då inskickat material bedöms anonymt.

Skicka ditt bidrag till: bidragtidskriftenordkonst@gmail.com senast den 27 mars.

 

 

Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.