Hemmets Veckotidning nr 10 …

… har jag fått äran att vara med i. Ja, inte bara äran! När det gäller veckotidningar får man ju även betalt för sitt arbete och därtill glädjen av att se en illustration som någon valt ut. Brevet heter min novell i detta nummer och jag känner att det är dags att skicka in fler, skulle gissa att det är april eller majnumret som är på gång nu.

HV 10

HV 10

Men det finns mer som konkurrerar om skrivartiden. Lauritz, förstås. Min roman om kriget. Den fick en spurt inför nästa veckas compusperiod. Nu är den insänd och jag väntar spänd på responsen från kursare och handledare. Novelltävlingen som Glasgows universitet hade skulle vara inne 29/2 så den är helt klart missad. Seniorens novelltävling däremot har jag fortfarande tankar på. Och Opals barnbokstävling, givetvis.

Ibland (ofta) drömmer jag om ett liv med bara skrivande. Men vissa morgnar när jag kör till jobbet försöker jag tänka mig hur det hade varit om jag hade fått stanna hemma istället. Den dagen och nästa och nästa. Hade jag verkligen skrivit all denna tid då? Nu, när jag har en ledig dag för att skriva, är tiden begränsad. Men om inte vetskapen om att man har bara x timmar hade funnits?

Jo, visst hade man väl skrivit ändå! Det gör ju de av mina vänner som har möjlighet. Förhoppningsvis hade man också lagt lite mer tid på att leva. 50% leva och 50% skriva kunde väl vara en bra fördelning?

Önskar dig en skön skrivar- och/eller läsarvecka!


Det här inlägget postades i #Blogg52, Noveller och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Hemmets Veckotidning nr 10 …

 1. Anna Helgesson skriver:

  Grattis Eva, det var verkligen goda nyheter. Det är också en dröm jag har, att jag skulle skriva något tillräckligt bra och rätt. Jag behöver helt klart öva!
  50 % skriva och 50% leva. Det skulle verkligen kännas som att leva till 100 %. Det kanske kan bli så för dig någon gång. Man vet aldrig vad som väntar runt hörnet.
  Kram!

 2. Kristina skriver:

  Grattis! Den där livsfördelningen låter helt optimal…!

 3. Kim M Kimselius skriver:

  Stort grattis Eva. Jättekul!
  Det där med 50% leva är lite dåligt. Det blir 90% som fokuserar runt skrivandet och marknadsföringen och 10% blir kvar till det som kallas att leva. Iallafall för mig.
  Fortsätt skriv!
  Kram Kim 🙂

 4. Eva skriver:

  Låter ändå bra, kan tänka mig att det ser ut så för din del med alla bra böcker du skriver och dessutom säljer! Så länge det inte blir 10% skriva, 10% leva och 80% när man inte riktigt vet vart tiden tog vägen är jag nöjd 🙂

  Kram
  Eva

 5. John Nixon skriver:

  Och jag säger grattis också.

  Delvis inspirerade av dig, har jag börjat att skriva noveller för tävlingar. Jag försöker att skriva en varje månad under 2016. Januari och februari har jag klarat av, och nu håller jag på med en spökhistoria för en tävling som slutar 31 mars. Om jag kom in på andra runden av NYCM Challenge kommer jag att vara tvungen att skriver en novell till – en slags flash fiction novell – mitt i mars. Vet inte om det går, men det är roligt att prova!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.