Hemmets Veckotidning nr 10 …

… har jag fått äran att vara med i. Ja, inte bara äran! När det gäller veckotidningar får man ju även betalt för sitt arbete och därtill glädjen av att se en illustration som någon valt ut. Brevet heter min novell i detta nummer och jag känner att det är dags att skicka in fler, skulle gissa att det är april eller majnumret som är på gång nu.

HV 10

HV 10

Men det finns mer som konkurrerar om skrivartiden. Lauritz, förstås. Min roman om kriget. Den fick en spurt inför nästa veckas compusperiod. Nu är den insänd och jag väntar spänd på responsen från kursare och handledare. Novelltävlingen som Glasgows universitet hade skulle vara inne 29/2 så den är helt klart missad. Seniorens novelltävling däremot har jag fortfarande tankar på. Och Opals barnbokstävling, givetvis.

Ibland (ofta) drömmer jag om ett liv med bara skrivande. Men vissa morgnar när jag kör till jobbet försöker jag tänka mig hur det hade varit om jag hade fått stanna hemma istället. Den dagen och nästa och nästa. Hade jag verkligen skrivit all denna tid då? Nu, när jag har en ledig dag för att skriva, är tiden begränsad. Men om inte vetskapen om att man har bara x timmar hade funnits?

Jo, visst hade man väl skrivit ändå! Det gör ju de av mina vänner som har möjlighet. Förhoppningsvis hade man också lagt lite mer tid på att leva. 50% leva och 50% skriva kunde väl vara en bra fördelning?

Önskar dig en skön skrivar- och/eller läsarvecka!


Det här inlägget postades i Noveller och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Hemmets Veckotidning nr 10 …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.