Öppna föreläsningar på Campus Helsingborg

Lunds Universitet har en filial i Helsingborg; Campus som inryms i Gummifabrikens gamla lokaler. I morgon, fredag, är det öppna föreläsningar på Campus Helsingborg. Efter ett par uppstartade föredrag är det from 14.10 fritt fram för vem som vill att välja och gå på specialarrangerade föreläsningar om allt möjligt. Man behöver inte ens anmäla sig i förväg. Campus Open kallas detta årliga projekt. Kul idé tycker jag, alla bidrar ju via skatten och då ska det vara öppet för alla åtminstone ibland.

Själv har jag inte möjlighet att komma och jag har ju också universitetskontakter så det räcker just nu men någon gång blir det säkert av.

Så här har Helsingborgs Kommun skrivit på sin hemsida, där man även kan se programmet:

Vid millennieskiftet förvandlades gummifabriken Tretorn till kunskapsfabriken Campus Helsingborg, som är en del av snart 350-åriga Lunds universitet. Fredagen den 15 november bjuds det in till Campus Open då det bjuds på 18 öppna föreläsningar med vitt skilda teman.

Under dagen föreläses det kring ledarskapsmyter, smartphones i transportforskningen, kriskommunikation, hållbart resande, mode och inte minst Dick Harrisons berättelse om Helsingborg – staden som trotsade ödet.

Mer än 4 200 studenter och 200 medarbetare från världens alla håll och finns på Campus Helsingborg idag. På Campus utbildas framtidens modevetare, kommunikationsstrateger, socionomer, ämneslärare, högskoleingenjörer och ledare inom servicesektorn.


Det här inlägget postades i Ditt och Datt på Måfå, Utbildningar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.