Ny recension av Bä, bä svarta får

Kan man bli annat än lycklig när man läser en så fin recension av Bä, bä svarta får som den författaren Holger Wästlund skrivit på sin tips-sida? Så här står det:

Jag har just läst Eva Ulleruds senaste kriminalroman ”Bä, bä svarta får”. I denna, liksom i hennes första kriminalroman, är det paret Lillemor och Torsten Stenlund, som tack vare sitt intresse för resor, god mat och goda drycker, ofrivilligt dras in i en mordgåta. Denna gång utspelas händelserna i en engelsk småstad som verkar vara den mest lugna och idylliska platsen på jorden innan man plötsligt hittar ett lik.

Eva Ullerud har i denna bok valt en idealisk miljö för mord och intriger. I den lilla byn finns ett gammalt hus, som i vanliga fall bara inhyser en ensam katt, med en knarrande trappa och en vind från vilken det då och då hörs mystiska ljud. Där finns också den klassiska puben där det skvallras och ryktas om avundsjuka och gamla oegentligheter. Denna miljö knyter Eva Ullerud, på ett fyndigt sätt, samman med moderna företeelser som kvalitetscertifiering av produkter enligt internationell ISO-standard och research på Internet.

Eva Ullerud är skicklig på att måla upp miljöer och beskriva personligheter. Jag kände mig, som läsare, mitt inne i händelserna. Jag tycker att det är en underhållande läsning och genom att den slutgiltiga lösningens pusselbitar släpps lite här och där i boken så hålls spänningen hela tiden vid liv.

Eva Ullerud har med sitt par, som gillar resor samt god mat och goda drycker, hittat en bra form för att skriva flera kriminalromaner. Jag ser fram mot dessa. Den här var både intressant och listigt uppbyggd så jag kan varmt rekommendera både denna och eventuella fortsättningar.

Holger Wästlund

Bä bä Svarta Får

Bä bä Svarta Får


Det här inlägget postades i Deckare, Författa och marknadsföra, Recensioner, Recensioner av mina böcker och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ny recension av Bä, bä svarta får

  1. Birgitta Svensson skriver:

    Mycket bra och sannstämd recention av boken.
    Den tar upp stämningen i den från de rustika till de moderna (150 hihi)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.