Respons på en saga

Vi har skrivit varsin saga. Fyra karaktäristiska delar i en saga har vi fått lära oss:

  1.  typiserade gestalter
  2.  talande djur
  3.  övernaturliga varelser och
  4. magiska tal

Sagan behöver inte vara för barn och inte heller i gammaldags stuk utan kan mycket väl vara tex arketypiska figurer (häxor o.dyl.) som göms i moderna människor. Detta tog jag fasta på för att inte vara den enda som skrev en gammaldags saga. Det visade sig att jag nog är den enda som skrev en modern saga…

Idag ska vi ha respons på våra sagor. Vi är huvudläsare för varsin text. Det betyder att jag koncentrerat mig speciellt på en av mina klasskamraters texter och kommenterar den men även skall ha läst och kommenterat de övrigas. Vi är i grupper men det är 10 texter man ska ha läst och ha en någorlunda vettig respons på.

Det är både roligt och givande men jag önskar att vi fått lite mer tid på oss. Då hade det kanske blivit en ny Bonniebok istället för en kort novell. Fick dock med en modern version av anden i flaskan, en häxa och magiska tretal. Inga talande djur, de sitter i Bonnieboken och väntar på att bli författade.


Det här inlägget postades i Fantasy/Science fiction/Skräck, Språk och ord, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.