Litteralunds skrivartävling för ungdomar

Fann litteralunds skrivartävling för ungdomar. Hade jag varit 15-18 år hade jag absolut deltagit! Man kan välja mellan att skriva novell, dikt eller pjäs. Bara det! Temat är inspiration av en låttext. Vilken frihet, enkelt och samtidigt oändligt. Och vem sitter i juryn om inte vår egen Therése Granwald!

Passar inte denna? Fler tips om skrivartävlingar finns här!

Skrivartävling

Skrivartävling

Så här står det:

Skrivartävling 2015

Har du någon gång hört en fantastisk låttext som inspirerat dig att skriva något själv? Kanske funderar du på vilka personerna i låten är, vad de  har för relation? Vilka miljöer målas upp? Vad händer innan låten tar vid? Vad händer sen?

Skriv en novell, en dikt eller pjäs med utgångspunkt i en låttext som inspirerar dig och ange vilken låt och artist du valt. Max två A4-sidor (ca 8 000 tecken).

Skicka ditt bidrag till kristina.wahlin@lund.se senast den 3 mars. Du är välkommen att delta i tävlingen var du än bor i Sverige och från och med det år då du fyller 15.

Förstapris är surfplattan Asus MeMo Pad 7!

Vinnaren avslöjas den 17 april under Litteralund. 25 utvalda bidrag publiceras i en bok.

Juryn

Rakel Chukri, kulturchef på Sydsvenskan, Jane Andersson, journalist på SVT, Johannes Norrman, vinnare i Litteralunds skrivartävling 2013 och 2014, samt Therése Granwald, författarskolan Lunds universitet.


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar, Verser och dikter, lyrik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.