Introducera en PC

Att introducera en PC är nästa uppgift i fantasykursen. Inte en vanlig PC som den jag just nu skriver på, antog jag, och googlade. Nej, det var en Player Character eller en Non Player Character som skulle introduceras. Man fick välja själv. Nu börjar det kännas nytt! Inte ska väl mina karaktärer vara med i något rollspel? Ja, inte mer än i vanliga fall. Och vem är då PC respektive NPC, jag spelar väl allihop? Eller, känns det ibland som, de spelar mig. Nåväl, jag antar att jag kan välja en människa eller ett troll eller vem som.

PC med PC

PC med PC

Figuren ska introduceras i en fantasyvärld och det hela ska kommenteras och ställas i relation till kurslitteraturen.

Min första tanke var att helt enkelt plocka en av de personer jag precis har skickat på äventyr till mitt fantasyland. Det är vanliga människor från värld för det blir så väldigt praktiskt att ha dem som fokalisatorer. De kan reagera när det händer konstigheter som är vardagligheter för figurerna (PC!) i den andra världen. Känns ju väldigt konstigt om en av ”de andra” börjar ifrågasätta sin världs naturlagar eller undrar varför hästen har ett horn i pannan när de har lekt med enhörningar sen barnsben.

Men hur plockar man en representativ sida ur en lång text? Det händer ju i ärlighetens namn inte jättemycket på en enda sida, om man vill att läsaren ska kunna följa med och själv upptäcka saker och ting.

Ju mer jag tänker på övningen desto mer inser jag vad den lär mig. Sneglar på nästa. Skriva dialog. Nåja, det kan jag. Men när jag ser den korta texten om vad den ska handla om inser jag att det ändå finns något nytt. För hur går det till att diska med en elddrake i vasken?

Åh, jag älskar mina kurser! De driver verkligen skrivandet framåt. Och mig, för utan dem hade det ju inte funnits någon deadline och vilken rad på sidan ett hade jag då befunnit mig på? Lite avundsjuk på grannen bara. Jag vill också vara pensionär och kunna skriva hela dagarna …

 


Det här inlägget postades i Fantasy/Science fiction/Skräck och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Introducera en PC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.