Castorpriset

I år är det dags igen för Castorpriset. Det utlyses varannat år sedan 2009 av Alfabeta förlag och detta är alltså tredje gången. Castor är en bäver och böckerna om honom är skrivna av Lars Klinting, som gick bort 2006.

Medan jag målar bilderna till den nya Bonnieboken funderar jag på att sända in den till tävlingen om Castorpriset. Eller kan det rent av bli den tredje Bonnieboken som passar tidsmässigt? För annars måste jag vänta ända till januari innan jag kan ge ut boken själv…

Hur som helst, tillbaka till block och pennor! Tänk om Bonnie hade vunnit Catorpriset…

Denna bilden är från förra boken.

Bonnie och löven

Bonnie och löven

En puss är inte bara en puss hette det vinnande bidraget till Catorpriset 2009. Den första Castorpristagaren var Carina Bodström. 2011 blev det inte någon vinnare för inget bidrag ansågs tillräckligt bra.

Här är tävlingsreglerna för Castorpriset:

Tävlingsregler

Ditt förslag ska vara avsett som en bilderbok på 32 sidor i format 195 x 240 mm. Det innebär att du har 24 sidor att berätta din historia på. Den ska vända sig till barn i åldern 3-7 år. Manus ska vara komplett på svenska och på högst 4 A4-sidor. Endast pappersutskrifter av manus gäller. Skiss på boken samt tre uppslag i färg ska medfölja.

Ditt tävlingsbidrag vill vi ha senast den 1 oktober 2013. Poststämpelns datum gäller. Tävlingsbidragen insändes till CASTORPRISET, Alfabeta Bokförlag, Box 4284, 102 66 Stockholm.

Vinnare meddelas per telefon. Resultatet offentliggörs även på www.castorpriset.se och på www.alfabeta.se senast den 1 december 2013.

Prissumman är 50.000 kronor. Till detta kommer vid utgivning sedvanlig royalty och garantihonorar.

Juryn består av Lena Anderson, författare och illustratör, Dag Hernried, förläggare och Eva Svedberg, marknadschef Bokia.

Tävlingen är öppen för alla, men ditt tävlingsbidrag får inte samtidigt delta i någon annan tävling och får inte heller tidigare ha publicerats i bokform. Tävlingsbidraget ska du skicka in anonymt. Bifoga ett igenklistrat kuvert (märkt med titeln på berättelsen) som innehåller namn, adress, e-postadress och telefonnummer.

Juryns beslut kan inte överklagas. Juryn förbehåller sig rätten att inte utse en vinnare om juryn anser att bidrag av tillräckligt hög kvalitet saknas.

Alfabeta Bokförlag har, fram till den 31 december 2013, option på utgivning av samtliga inskickade tävlingsbidrag.


Det här inlägget postades i Författa och marknadsföra, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Castorpriset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.