Betalningstid

Som egenföretagare, med ett litet företag, är det förstås viktigt att kunderna betalar i tid. Mina kunder har alltid varit jättebra på det, vilket jag är tacksam för. Som författare kan man kanske lyckas undvika problemet med kundernas betalningstid genom att antingen sälja via nätbokhandeln eller förskottsbetalning.

I de flesta brancher i Sverige är betalningstiden 30 dagar. Det innebär att pengarna i genomsnitt kommer efter 40 dagar och där ligger vi sämre till än grannländerna vad gäller betalningstid. Redan efter 31-36 dagar har man fått sina kundbetalningar i Norge, Danmark och Finland. Det har revisionsbyrån Grant Thornton kommit fram till.

Men man ska inte klaga. Finns alltid nån som har det sämre. Grekland, Spanien, Italien och Turkiet ligger på jumboplatser med upp till 85 dagar. Inte förvånande, tyvärr har ju våra favoritsolplatser drabbats av problem. Värt att tänka på för den som retar sig på kunder som inte betalar. Bör kompletteras med betalningspåminnelse till kunden förstås.


Det här inlägget postades i Blogg, Ditt och Datt på Måfå, Ett eget företag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.