Att sätta och nå målen

Jag har gjort budgetar. En hushållsbudget, en för företaget där jag arbetar och en personlig. Den personliga innehåller t.ex. att skriva en bok per halvår. Okej, kalla det mål istället då. Några saker är viktiga för att nå sina mål. Det första är förstås att över huvud taget definiera målen konkret, så att man under resans gång kan se vad som behöver förbättras och att man sen kan säga ”jag nådde målet, häll upp champagnen!”, inte för luddigt alltså.

Det är också viktigt att vara övertygad om att man är värd att nå målet. ”Jag är värd att min nästa bok blir en bestseller – nu ska jag se hur jag tar mig dit”.

Om man gång på gång upplever mentalt hur det känns när man lyckats, upplever med alla sina sinnen, lär chanserna att det snart blir verklighet öka. Som författare, med fantasi, borde man ha ett klart försprång i att nå målen: författaryrket är ju till stor del att sätta sig in i upplevelser.

Det har bara gått 4 månader av 2013 – sätt mål om du inte redan gjort det och nå målen i år!

 


Det här inlägget postades i Blogg, Ditt och Datt på Måfå, Författa och marknadsföra och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.