Prosten William Buckland

1784 föddes en man, William Buckland, som sermera skulle bli en kombinerad geolog och prost. Han försökte bl.a. ge en teologisk förklaring till geologiska företeelser och det var kanske inte så märkligt på 17- och 1800 talet. Märkligare var hans matintresse. Han hade bestämt sig för att äta alla kända djurarter och hade därför ett stort antal djur som han efter hand provsmakade. Märkligast av allt var ändå när han kom över Ludvig XIV:s balsamerade hjärta och satte i sig det också. Hjärta kan man väl äta antar jag men – balsamerat?


Det här inlägget postades i Ditt och Datt på Måfå och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Prosten William Buckland

 1. Buckland var en kul filur! Har för mig att jag fått med honom på ett hörn i min debutbok. Något med tänder. Eller hur det nu var.

  Paus.

  Jo kolla han är med på ett hörn: http://www.jaktenpadenperfektapuben.se/60-earl-grey/

  Hur ramlade du över Buckland?

  • ullerud.nu skriver:

   Helt klart samma galna präst! Jag minns inte var jag stötte på honom, det var ett tag sen. Pubprojektet låter kul, hur har det gått?

   • Hej,

    Jo jag gav ut boken 2010 som print on demand.
    Det har inte varit någon stor rusning, Wales och konstiga historier om galna präster är ett lite udda område men flera av dem som läst den har blivit väldigt förtjusta.

    Kristina

    • ullerud.nu skriver:

     Udda men intressant. Men pubar är väl bara intressant, där borde bli rusning! Tråkigt att avsluta ett sånt projekt dock, publetning är alltid trevlig sysselsättning!

     • Absolut, men jag flyttade hem till Sverige till ett ”riktigt” jobb. Och i fem år så gjorde jag som alla andra, åkte till jobbet, satt möten, åkte hem och fortsatte jobba ett par timmar till. Sedan kom den stora omorganisationen och jag började skriva igen. Dock om andra ämnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.