Vi Skogen

Det blev klart i tid och kom iväg, mitt bidrag till Vi Skogens antologi. Det blev en dikt om vårt gamla skabbiga körsbärsträd som trots sitt utseende fyller en viktig funktion. Fåglarna får mat i pilestruten som hänger i trädet och på sommaren äter de av de röda bär som trädet fortfarande bär. Mellan trädets rötter vilar katten Fjant, två små kattungar som var syskon med Putte och mattes lilla råtta Movex. Hoppas det faller i smaken och får en plats i antologin.

Lite fakta:

Vi-skogen söker personer som vill bli medförfattare till antologin Tusen tankar om träd. Alltifrån proffsförfattare och huspoeter till trädkramare och skogshuggare är välkomna att medverka i boken – som ska bli svenska folkets hyllning till träden.

Vi-skogen samlar in texter till den 31 mars i år och därefter kommer organisationen att välja ut de texter som ska ingå i boken. Ambitionen är att få så många perspektiv som möjligt, både negativa och positiva. Den gröna tråden är människans relationer, erfarenheter och känslor till träd.

Några personer har redan fått en inbjudan och tackat ja till att medverka i boken. Här finns författare som Bruno K Öijer och Katarina Frostenson, politiska ledare som Lena Adelsohn Liljeroth, komiker som Babben Larsson, artister som Taken by Trees och Lill Lindfors – och skådespelare som Johannes Brost som var med och räddade almarna i Kungsträdgården i Stockholm.

I boken medverkar även världsmästarinnan i trädklättring Veronika Eriksson, brandmannen Thom Lennartzon vars liv förändrades helt sedan han träffats av ett träd under stormen Gudrun och Jens Lagneholm som var vilse i tolv dagar i skogarna utanför Åre.

Tusen tankar om träd ges ut i höst som ett led i att Vi-skogen fyller 30 år. Sedan organisationen grundades 1983 av Tidningen Vi har över 100 miljoner träd planterats i östra Afrika. Tusen tankar om träd blir ett sätt att säga tack till – och för träden.

– Tusen tankar om träd blir svenska folkets kärleksförklaring till skogen och ett tack till alla som hjälpt till att plantera träd i östra Afrika de senaste 30 åren. Personer från hela landet och i alla åldrar är välkomna att vara med och såväl haikus som berättelsen om sitt första klätterträd kan platsa i boken, säger Ola Richardsson, kommunikationschef på Vi-skogen.

Så bidrar man till Tusen tankar om träd: 1. Skriv en text om träd om max 2000 tecken inklusive blanksteg. 2. Mejla texten senast 31 mars till tusentankar@viskogen.se eller skriv ett brev märkt med ”Tusen tankar” till: Vi-skogen Franzéngatan 6 105 33 Stockholm

– See more at: http://www.viskogen.se/blog/2013/02/04/vi-skogen-soker-forfattare-till-tradantologi/#sthash.EJdP8KOm.dpuf


Det här inlägget postades i Blogg, Författa och marknadsföra, Hjälpa andra, Skrivartävlingar, Verser och dikter, lyrik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.