Upptäcka franska vingårdar

En bok som man lär sig mycket av samtidigt som den är lättsam mysläsning, vad sägs om det? Dessutom rikligt illustrerad med foton. Jag talar om ”Upptäcka franska vingårdar” av Helena Trotzenfeldt och Mikael Lind.

Upptäcka Franska Vingårdar

Upptäcka Franska Vingårdar

”Upptäcka franska vingårdar” är lätt att läsa och lätt att ta till sig. Författarna har tänkt på allt. Redan i förordet får man en bakgrund till svenskarnas relation till Frankrike och sedan kommer allt, från planering av resan till att servera det vin man har med sig hem.

Boken är med andra ord full av värdefull vägledning. Budget till exempel. Inte att man bör ha en sådan utan här får man tips med faktiska belopp. Åtskilliga handfasta och bra tips. Många av dem inser jag att jag aldrig skulle ha tänkt på i förväg men stått som ett frågetecken inför, när jag väl befann mig på resan. Därför är bokens storlek också perfekt, den är lätt att ta med.

”Upptäcka Franska Vingårdar” ger inte bara kunskap inför vingårdsbesöken utan även om vin i allmänhet. Den är därför en perfekt presentbok till alla som gillar vin – och vem gör inte det?

Ett extra plus är internethjälpen man får gratis på bokens hemsida.


Det här inlägget postades i Facklitteratur, Jag läser och recenserar och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.