SAOB

Man lär sig så mycket på LUFS. Ett nyttigt tips var SAOB, Svenska Akademins Ordbok. Den började komma ut 1893 och i sakta mak tar den sig igenom alfabetet. Hittills finns 35 band med A-T. Det intressanta med denna bok är att man lär kunna söka ord från andra tider i den. Vill man hitta ett bra ord från Gustav Vasas tid är det här man kan söka. Den finns på internet så man behöver inte slå i en bok.

Jag har inte testat den men lagt till i länklistan för att ha till hands när den behövs, för dig eller mig. Länken finns på min hemsida.

Det här inlägget postades i #blogg100, #Blogg52, Språk och ord och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till SAOB

  1. John Nixon skriver:

    Den SAOB är en underbar resurs, speciellt nu när det är tillgängligt på internätet, men jag blir frustrerad när jag vill kolla ett ord från den senare delen av alfabetet. På nätet kan man se bara orden fram till slutet av ‘T’. Svenska Akademiet började att publicera den bit för bit 1893, men har fortfarande inte avslutat den första upplagan 110 år senare! Jag kallar det lite långsamt 🙂

  2. Eva Ullerud skriver:

    Något, verkligen. Och det ska tydligen ta några år till. Tur de är flera och kan turas om. Tänk om en vanlig författare hade tagit den tiden på sig. Och med en följetong dessutom! Slutet får ni veta om 115 år …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.