Tidningen Kattliv har recenserat ”Vem pep?”

Tidningen Kattliv är Sveriges största katt-tidning, därför är jag förstås jätteglad över att de valt att recensera min senaste Bonnie-bok Vem pep?.

Vem pep? Bilderbok på rim.
Vem pep? Den andra bilderboken på rim om katten Bonnie.

Boken finns både i papper och som ebok i nätbokhandeln och, förstås, hos förlaget Whip Media.

Recensionen finns i Kattliv nr 2 2023 (sid 48) och är skriven av Anna-Lena Wahlsten.

Så här skriver recensenten:

Eva Ullerud har skrivit flera böcker, både för vuxna och barn. De tidiga är egenutgivna, de senare utgivna på förlag.

Evas första bilderbok på rim om siameskatten Bonnie bär titeln Vitt och kallt, sa Bonnie katt. Förra året kom bok nummer två om Bonnie. I denna bilderbok för små barn vaknar den nyfikna katten Bonnie av ett mystiskt ljud, ett litet pip. Vad kan det vara som låter? Vi får följa med på hennes upptäcktsfärd genom huset. Bonnie och hennes siameskompis Ville har fullt sjå med att lista ut var olika ljud de hör kommer ifrån.

Det brummar, prasslar, tuffar, fräser och klirrar. Kan det vara en björn, älvor som dansar, en argsint tiger,
ett troll som räknar guldpengar? Nej, alla läten har mer vardagliga och enkla förklaringar. Men det lilla pipet Bonnie hörde, vad var det? Jo, det kom från en utmattad kattmamma med fem små, nyfödda ungar. Kattmamman hade fött sina ungar i en rabatt och har nu fått en korg att vila ut i inomhus.

Den lilla boken är enkelt illustrerad av författaren själv. Berättelsen är en söt saga för de minsta barnen, fyndigt och välformulerat skriven på vers. Boken passar bra för högläsning och det är säkert både uppskattat och lite spännande för barn att försöka gissa var alla ljud i huset härrör ifrån.

Berättelsen är dessutom en sann historia. Eva har två siameskatter, och hon tog en gång hand om en hemlös kattmamma med fem ungar.

Hedrande och generöst nog går delar av intäkterna från försäljningen av denna bok till Kattkommando Syd (KKS), den kattförening som hjälpte till att ge kattungarna i boken egna hem. Alla utom en … kattkillen Putte bor fortfarande kvar hemma hos Eva, Bonnie och Ville.

***

Jag tackar för den fina recensionen i Kattliv och hoppas på intäkter till KKS.


Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.