Höstens utbildningar

Nu är det tid att anmäla sig till höstens utbildningar. Universiteten erbjuder många skrivarkurser, långa och korta, att välja på. Du hittar flera intressanta på tipssidan för utbildningar. Jag har gått många av distanskurserna, bland annat flertalet vid Linnéuniversitetet, Författarskolan vid Lunds Universitet, Mittuniversitetet, Malmö Universitet, Umeå Universitet och Stockholms Universitet och kan verkligen rekommendera dem. Själva utbildningen är gratis, om du är berättigad till CSN bidrag kan du till och med få betalt, till skillnad från många kurser som har en prislapp. Litteraturen kan man till stor del låna på bibliotek. Man kan välja allt från en 5 poängs kurs till att läsa in en hel master i kreativt skrivande.

Många av kurserna är klassade som konstnärliga. Och urvalet görs i flertalet fall baserat på den eller de texter man måste komplettera ansökan med. Glöm inte det: både ansöka hos antagning.se och skicka arbetsprov till universitetet. Men det finns även kurser där man söker med sina betyg, högskoleprov eller akademiska poäng.

Folkhögskolorna har också mycket populära utbildningar. Här börjar ansökningstiden tidigare och den slutar också i vissa fall tidigare. På Biskops Arnös sida står det nu, i skrivande stund, att sista anmälningsdag är 11/4 2023. Kolla själv för säkerhets skull! Många övriga Folkhögskolor har datum i närheten.

Själv har jag funderingar på Linnéuniversitetets helt nya kurs i att skriva sakprosa. Jag vet att jag dels borde lägga tiden på att skriva, dels skulle vara kvalificerad att undervisa i skrivande vid detta lag. Men det är så givande att gå utbildningarna – alla handledare och alla medstuderande har något nytt att lära ut!

Lycka till med dina planer, vilka de än är!


Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.