Sommarskrivande

Första dagen i juli, klarblå himmel och solsken i ottan. Vad skriver man såna här dagar? Så mycket ligger på tur: göra de få korrigeringarna av min steam punk berättelse så jag kan sända den igen till Caroline Jensen, en historia om skräckhuset till Popup publishing försöker forma sig under långa promenader, 101 ord om Stockholm som jag fann igår vill jag skriva och det är bara början på en lång, lång lista.

Ännu är det inte semester och jag vet att när den kommer går dagarna fort. Men jag tar en ledig dag i veckan, där går ju några semesterdagar men tar man bara en dag i veckan blir den desto fler veckor. På fredag ska den lediga dagen tillbringas på Ven med dottern, om vädret tillåter. Säkert träffar jag på någon inspirationsbit där. Har redan en halv deckare placerad på Ven, i synopsisform ännu så länge.  Och igår fick jag ett utmärkt tips om ett, vad vi vet, oanvänt mordsätt av Catharina. Jag undrar alltid vad folk ska tänka som hör ett sånt samtal ”Mamma, jag har kommit på ett nytt sätt som du kan mörda på”. Ja, såna är vi!

Gårdagens författande blev på en mer poetisk nivå. En dikt skulle man kunna säga. Jaja, kanske kommer den inte in i någon fin antologi. Men bara vi vinner bensinen så.  Det finns de som säger slogan, vilket det väl inte heller är. Men rimmar gör den. Rimmar på Ingo, för att vara exakt. Så får ni sen gissa själva. Av mitt skrivande är detta det som varit i särklass mest givande ekonomiskt. Hoppas böckerna en dag kan nå samma nivåer.

Några bilder från förra årets utflykt till Ven, detta är vad som väntar på fredag:

På väg mot äventyr

På väg mot äventyr

Landsvägen på Ven

Landsvägen på Ven

Båten som går till Ven från Råå

Båten som går till Ven från Råå

Konsthallen på Ven

Konsthallen på Ven

Mysiga hamnen på Ven

Mysiga hamnen på Ven

Det här inlägget postades i #Blogg52 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sommarskrivande

 1. Pernilla svxrt skriver:

  Vad spännande. Jag vill gärna höra om din steam punk novell sen.

 2. John Nixon skriver:

  Det känns lite overklig att du redan planerar ett nytt besök på Ven – var det int gårdagen att du skrev om det sist och fått mig at kolla Ven på Wikipedia? Nej – det var ett år sen. Och jag har fortfarande inte besökt ön och Tycho Brahe’s observatorier, som jag har nu läst om en andra gången. Hoppas du har ett riktig bra och inspirerande besök.

  • Eva Ullerud skriver:

   Tiden går så hiskeligt snabbt! Jodå, nu är även årets besök avklarat och det blir mer konst och lerhantverk än Tycho Brahe denna gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.