Sommarnovell: Bakom stängda dörrar

Idag startar Kapitel 1 sin skrivartävling ”Bakom stängda dörrar” som pågår till 14/8:

Sommarens Novell 2015

info, tävlingsregler, röstning & priser

Sommarens tema: BAKOM STÄNGDA DÖRRAR

1) Om du vill vara med Tävlingen är endast öppen för medlemmar. Det är jättelätt att bli medlem. Och gratis! Steg 1 är alltså att skaffa ett konto på Kapitel 1 om du inte redan är medlem. Skriv sedan din novell och lägg in den under ditt konto. Under tävlingens gång dyker det upp en knapp på din sida som heter ”Delta i MN”. Vill du att din novell ska vara med så klickar du på den.

Tävlingen kickar igång den 1:a juli 2015. Sista anmälningsdag är 14:e augusti. Från och med den 15:e augusti kan alla medlemmar rösta på sin favorit. Sista dag att rösta är den 31:a augusti. Den 1:a september koras de sex vinnarna – det vill säga medlemmarnas favoriter 1-3 och juryns favoriter 1-3.

2) Novell-längd Min 8.000 tecken. Max 40.000 tecken. Inklusive mellanslag. Vi har lagt in en spärr på sidan där du lägger in din novell, så det går inte registrera noveller som inte ligger inom tävlingsspannet.

3) Röstning & jury Medlemmarna röstar fram sin 1:a, 2:a och 3:a. Samtidigt som juryn röstar fram sin 1:a, 2:a och 3:a. Det ska bli spännande att se om medlemmarnas och juryns åsikter stämmer överens!

Om du har minst en text upplagd på Kapitel 1, är varje röst värd 3 poäng. Om du inte har någon text upplagd, är varje röst värd 1 poäng.

Vilka kommer att vara med i juryn? Therese Widenfjord, Bläcklilja textproduktion – som jobbar med böcker och texter på de flesta sätt, och har så gjort i tio år. Bland annat är hon en både rutinerad och slipad lektör. Hon jobbar med allt i från korrekturläsning till omfattande bearbetning och tittar då på språk, stil, dramaturgi, karaktärsteckning och upplägg.

Linn Bäckström, Novellix, är litteraturvetare och har även gått förlagsutbildningen på Stockholms universitet. Hon har   tidigare arbetat på Natur & Kultur, och har ett särskilt stort intresse för novellutgivning.

Mette Hofman-Bang, (operativt ansvarig för Kapitel 1) – litteraturvetare och kulturvetare som jobbat i bokbranschen i över 15 år. Som bland annat språkgranskare, korrläsare, redaktör, copywriter, projektledare, kommunikatör, informationssansvarig samt marknads- & försäljningschef.

4) Priser Juryns vinnare 1-3 får personliga omdömen. Samt bokpaket från Piratförlaget. Medlemmarnas vinnare 1-3 får gästblogga på sajten – chans att presentera sig själv och sitt skrivande. Samt bokpaket från Piratförlaget.

5) Övrigt • En novell måste inte vara nyskriven, men du ska inte ha tävlat med novellen i tidigare tävlingar anordnade av Kapitel 1 eller någon annan aktör. • Allt är möjligt att skildra med litteratur, men Kapitel 1 publicerar inte texter som uppmanar eller kan uppfattas som uppmaningar till brott, eller som kränker enskilda personer eller grupper.

 

***

Fler av sommarens skrivartävlingar finner du här!


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.