Slutspurt i skolorna

Jag har för mig att november brukade vara en ganska tom och händelselös månad. Det är den inte längre, inte för min del. Men nu är det sista rycket. Barnbokskursen är klar, Bilderboken nästan klar (jag har skrivit sista uppsatsen men den kan inte lämnas in ännu) men Kriminalromanen och Lund kör för högtryck.

I en hög ligger böcker som nu ska läsas och kommenteras, ibland på en ganska avancerad nivå. Det är John Grishams Utpressningen, Denise Mina Död i Garnethill, Julia Kristeva Power of horror, Dag Solstad Armand V och Louis-Ferdinand Celiné Resa till nattens ände. Borde väl inte tittat men gör det ändå. Det är …. åh nej … 1.754 sidor att läsa på väldans få dagar. I en annan hög ligger Gerard Genette Narrative discourses, Mieke Bal Narratology och sju ytterligare facklitteraturböcker som ska vara till hjälp när jag analyserar fokaliseringen i Dolken från Tunis och skriver en uppsats med noter och hela balletten. Deadlines 22/11 (oj, det är ju på söndag!), 7/12 och 12/12.

Sen är det ju romanen då. Deadline för att skicka nya sidor är nånstans runt 30/11. Hoppas få ihop 30 sidor.

Så kan det gå när man bokar in sig på allt man hittar. Men det är verkligen roligt och jag skulle inte vilja vara utan någon av dessa kurserna. Jag har lärt mig mycket av varenda en. Fast visst ska det bli skönt att nå lucia i år …

 


Det här inlägget postades i Utbildningar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.