Äntligen en ny novelltävling!

Det har varit magert på skrivartävlingsfronten ett tag nu. Det finns tävlingar som är på gång, se här på min lista, men det är långt mellan nystartade tävlingar. Men – nu kom det äntligen en ny novelltävling! Det är skrivarsidans årliga novelltävling som denna gång har det passande temat solidaritet. Högst 7000 tecken, ganska lagom längd tycker jag. Tidningen Skrivas gräns går alltid vid 4000, det är lite litet. Veckotidningar vill gärna ha 5.000 eller 8.000. Så på 7.000 hinner man gott och väl berätta sin historia.

Man får bara skicka in ett bidrag. Det kan jag förstå, det kommer säkert in mycket att läsa och välja bland. Och novellen får, som brukligt, inte tidigare ha blivit publicerad. Vi har tid på oss till 7 mars nästa år. Det låter mycket men tiden går snabbt.

Här följer reglerna, så som de står på Skrivarsidan:

Regler:
* Temat är Solidaritet.

* Texten får vara högst 7 000 tecken inklusive mellanslag lång och teckensnittets storlek ska vara 12. Vi håller hårt på längden, annars blir det inte rättvist för alla.

* Du får delta med max ett bidrag och det ska vara skrivet på svenska.

* Novellen får inte vara publicerad på nätet eller på papper.

* Bidragen ska vara inskickade senast den 7 mars till novelltavling@skrivarsidan.nu. OBS! Glöm inte att bifoga ditt namn, postadress och e-postadress. Du måste vara 18 år för att delta.

Priser:
Tre vinnare utses och får sina noveller publicerade på SkrivarSidan den 30 mars.

1:a pris 1500 kr + diplom

2:a pris bokpaket + diplom

3:e Boken Skrivguide – prosa, lyrik och film + diplom

OBS! Vinnaren betalar eventuell skatt.


Det här inlägget postades i #Blogg52, Noveller, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Äntligen en ny novelltävling!

 1. Kim M Kimselius skriver:

  hej Eva

  Tack för tipset! Lägger ut på min sida också! Håller med dig om att det har varit dåligt med skrivtävlingar ett tag. Såg du Stephen Kingtävlingen på min sida förra veckan?

  Kram Kim 🙂

  • Eva Ullerud skriver:

   Hej Kim!
   Ja, jag har sett den men den verkar bara vara till för de som är bosatta i England?
   Kram
   Eva

 2. Tack för att du delar med dig om tävlingen. Jag kunde inte låta bli att bli nyfiken. Men jag misstänker att det kommer att bli hård konkurrens.

 3. Pernilla skriver:

  Vad duktig du är på att nosa rätt olika tävlingar

 4. Kristina skriver:

  tack för tipset! kollar med jämna mellanrum in din lista med skrivartävlingar – det känns som att du lyckas hitta de flesta!

 5. John Nixon skriver:

  Intressant. Här finns en novelltävling till, men man måste skriver på engelska och det finns flera nivåer (och flera noveller att skriver).
  http://www.nycmidnight.com/Competitions/SSC/Challenge.htm
  mvh
  John

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.