Det nya Skatteverket

Jag går alltid på skatteverkets informationer: skatteträffen. I Helsingborg äger de rum på Dunkers kulturhus och i pausen bjuder skatteverket på kaffe och smörgåsar. Skatteverket har blivit riktigt serviceinriktade. Inte alls samma byråkrater som för många år sedan. De är alltid flera talare på podiet som turas om, upplägget är lagom långt och rent av lite humoristiskt. Dessutom är det helt gratis. Vill man inte gå på dessa trevliga sammankomster och höra förklaringen direkt från proffsen kan man istället gå på informationsmöten som ordnas av konsultföretag och betala för andrahandsinformation. Hur kan de få några besökare alls?

Det slog mig, när jag var där senast, återigen vilken guldgruva skatteverkets träffar är för egenföretagare som t.ex. författare. Jag räknade till inte mer än tio träffar i södra regionen bara för nyföretagare i vår. Sju av dem var för dig som funderar på att starta företag, för dig som vill veta hur man startar och för dig som nyss har startat. En gällde arbetsgivarfrågor för dig som inte kan detta med löner etc. En annan förklarar detta med moms. En, mest förvånande av allt, informerade om bokföring för dig som aldrig bokfört. Skillnaden på debet och kredit etc. Jag blev riktigt nyfiken, inte för att jag behöver lära mig bokföra (det är ju vad jag arbatar med sedan oändligt många år tillbaka) utan för att jag är nyfiken på hur skatteverket lär ut det. Jag är övertygad om att de gör det mycket pedagogiskt och bra.

Så om någon där ute skall starta eller nyligen har startat eget: kolla på SKV.se efter deras träffar!

 

 

 


Det här inlägget postades i Ditt och Datt på Måfå, Ett eget företag, Författa och marknadsföra, Utbildningar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.