Marknadskatten Sören

Det blev inte av att titta så mycket på katter när jag var på Kattmässan i Malmö i helgen med min barnbok. Men en snabb tur längst burarna fick jag förstås ta. Plötsligt kom jag till en bur där det stod att den innehades av Marknadskatten Sören. Sören Fernström är en riktig kändis så jag stannade förstås till. Men buren var tom och där satt ett plakat att Sören är i montern hos sin familj. Spännande, jag letade vidare.

Marknadskatten Sören

Marknadskatten Sören

Så kom jag till Four Friends monter och såg där ett anslag om att de tecknat samarbetsavtal med Sören. Toppen! Jag vandrar vidare. När jag gått nästan ett helt varv kommer jag fram till en monter med konsthantverk. På disken står en träställning med en liten hängmatta och i den ligger en svart-vit katt med en insamlingsbössa bredvid sig. Marknadskatten Sören!

Han tar betalt per klapp, minst en krona och den som lämnar en tjuga får en present. Four Friends dubblar de pengar Sören får in, vilket underbart samarbetsavtal. För vet ni vart pengarna går? Jo, Sören samlar in till hemlösa katter! Bl.a. till Ronneby Katthem, som tog hand om honom när han inte hade något hem.

Sören lyckades samla in fantastiska 3.500 kronor till hemlösa under dessa två dagarna, som sedan dubblerades av Four Friends!

Jag gick förstås och gratulerade Sören och lämnade en Bonnie-bok till honom. Den är ju tillägnad alla som hjälper katter i nöd, en syssla som Sören tagit på högsta allvar.

En eloge till Four Friends som även ser till mindre bemedlade kissar!

Ser ni Marknadskatten Sören på en marknad eller utställning, lämna ett bidrag för de går till 100% till behövande.

 


Det här inlägget postades i Blogg, Bokmässor, Författa och marknadsföra, Hjälpa andra och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Marknadskatten Sören

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.