Petra Aritons novellantologi

Vill man inte delta i en skrivartävling så kanske det kan kännas intressant att skicka in ett bidrag till en antologi? Nästan som en tävling ändå, de bästa får delta i Petra Aritons novellantologi. Här har vi även augusti på oss att skriva, det är ju för väl att inte allt tar slut 1/8. Tävlingen finner man på Facebook och så här står det:

Nu är det dags att vässa pennan för Ariton Förlags tredje novellantologi. Vare sig om du är utgiven författare eller om du hittills endast skrivit för byrålådan är du välkommen att bidra med din berättelse för eventuell medverkan i boken.
Temat för novellantologin med titeln ”Över en fika” är vardagsbetraktelser.
En …helt vanlig dag när jag satt på mitt favoritcafé i Sollentuna centrum fascinerades jag över kontrasterna man kan uppleva i vardagen på ett helt vanligt café. Lattemammorna ammade sina bebisar intill ett bord där några unga beslöjade tjejer såg ut att viska förtroligheter till varandra. En bit bort satt en äldre dam med sin mössa på och vid bordet intill henne satt en kostymklädd man med sin laptop. En ung tjej är märkbart irriterad över att fika tillsammans med sin pappa och hans nya partner.
Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar event, filosoferar och löser världsproblem. I denna tredje novellantologi vill vi samla vardagsbetraktelser där vanliga människor gestaltas med sina funderingar och handlingar kring livets utmaningar och glädjeämnen. Åtminstone en del av handlingen ska utspela sig på ett café över en fika. Om din huvudperson fikar ensam eller tillsammans med andra har ingen betydelse.
För att vara med i uttagningen behöver vi ha din novell till e-post info@ariton.se senast 7 september 2014. Senast 17 september meddelar vi vilka författare som kommer att medverka i boken.
I november kommer novellantologin ha en releaseturné till alla medverkande författares städer. Vi börjar med mitt favoritcafé i Sollentuna utanför Stockholm och fortsätter sedan över hela Sverige där respektive författare anordnar bokrelease på sitt favoritcafé i sin hemstad.
Ariton Förlag ger ut böcker inom personlig utveckling och sund livsstil. Vi fokuserar på berättelser som berör som vi sprider genom böcker, artiklar i våra fem webbtidningar, webbradio och webb-tv.
Petra Ariton Förläggare info@ariton.se

 


Det här inlägget postades i Noveller, Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.