Och så kom den andra ljudboken!

8 september kom den andra ljudboken om Lillemor Stenlund: Likbilsmysteriet eller vad som händer när man inte lyssnar på äldre damer.
Fyra månader efter Gamla synder.

Likbilsmysteriet eller vad som händer när man inte lyssnar på äldre damer

Tidsmässigt inträffar Likbilsmysteriet egentligen före Gamla synder men man kan lyssna på dem i valfri ordning.

Förlaget berättade idag att försäljningen går strålande, både av Gamla synder och av helt nyutkomna Likbilsmysteriet . Det var förstås mycket roligt att höra i dessa tider som varit svåra för författare: tydligen stämmer det att deckare i ljudboksformat är populärt nu. När jag googlar ser jag att de även finns på flera bibliotek.

Gamla Synder Den långsinte dräparen
Gamla Synder: den långsinte dräparen

Uppläsare av bägge böckerna är Sebastian Karlsson. De är utgivna av Bookea och finns på bland annat Storytel, Bookbeat, Nextory, Bokon och Adlibris.

I Likbilsmysteriet är Torsten och Lillemor bara 53 år och vinkar av sonen, som ska studera i Lund. Själva tar de tänkt sig en lugn stugsemester i mina gamla barndomstrakter mellan Tranås och Österbymo. Den blir mer händelserik än förväntat.

Som underrubriken avslöjar är det gamla tanter, en generation äldre än Lillemor och Torsten, som är berättelsens hjältar.

Förlagets beskrivning är bra så jag tar den rakt av:

Mysdeckarserien om Lillemor Stenlund är perfekt för dig som söker den där härliga blandningen av spänning och charm. Du får följa med den karismatiska damen Lillemor och hennes man Torsten på sina resor fyllda av spänning.

Vid sjön Sommen är sommaridyllen som allra vackrast när Lillemor och Torsten reser dit för en tids stugsemester. Detta är den andra charmiga mysdeckaren om Lillemor, en sann problemlösare i bästa Miss Marple-anda.

Men en underlig fortkörande begravningsbil stör idyllen. Någonting stämmer inte. Vad är det som händer alla gamlingar och vart har Lillemors gamla vän Axel tagit vägen?

Det verkar finnas kopplingar till kontinenten och när Lillemor tillsammans med Torsten reser söderut för att besöka en kund i Tyskland blir situationen hotfull. Varför vill någon göra dem illa?

Istället för en lugn sommarsemester väntar nu nya äventyr. Detta är en deckare med hög mys- och feelgood-faktor.

Och vad tänker man nu, efter den andra ljudboken?

Tja, varför inte en tredje? Förlaget är nöjda, fantastiskt många har valt att lyssna på de två som kommit hittills. Så varför inte? Den tredje ligger redan färdigskriven och väntar på att få komma ut i världen.


Det här inlägget postades i Blogg, Romaner och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.