Tankar om novelltävlingar

Att vara med i novelltävlingar och andra skrivartävlingar är nyttigt både för att öva upp sitt skrivande och för att få en respons på hur väl man lyckas. Dessutom är det så underbart när man äntligen vinner! Den känslan behöver alla skrivande människor få uppleva då och då för att få energi att skriva ännu mer och ännu bättre.

Skrivarlyans tipssida uppdateras kontinuerligt med alla novelltävlingar och skrivartävlingar jag lyckas nosa upp. De är av mycket olika slag. Precis som skrivande: vi har inte alla samma ålder, skriver om samma ämne, i samma genre och bor på samma plats.

Vi har inte heller samma syfte med vårt skrivande. För någon är målet äran att publiceras, för en annan är det att få en ekonomisk vinst, för en tredje att få vara med i böcker som man sedan själv kan sälja och att därigenom kunna vara med på bokmässor. Det kan rentav vara intressant att få sitt manus antaget till en novellsamling där deltagande författare delar på produktionskostnaden och sedan delar på vinsten. (Själv kan jag tycka att alla dessa varianter är intressanta.)

Därför passar inte alla skrivartävlingar till alla skrivande människor. Men här finns säkert något för alla. Jag tror att texten på respektive länk hjälper dig att se vilka tävlingar som kan vara något för just dig.

En del är riktigt smala vad gäller vem som kan delta men verkar så roliga och fantasifulla att jag ändå tar med dem.

Tänk på att inte deppa över de tävlingar du inte vunnit utan att sikta framåt och skicka in nya alster. Utöver penna och papper eller dator är tålamod det en författare måste vara beväpnad med.

Kanske möts vi i startfältet? Lycka till!


Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.