Mot nya kurser!

Jag behöver 7,5 poäng. Det blir så när man samlar till en examen: man behöver poäng. 7,5 poäng skiljer mig just nu från en fil kand i litterärt skapande. Samtidigt har jag börjat samla till en konstnärlig magisterexamen i samma ämne. Ekorrtendenser.

Därför anmälde jag mig till nya kurser: sommarkurser. På distans förstås. Så behändigt att de finns! Valde kurser i kreativt skrivande. Kom på reservplats. Om man har reservplats nummer 1768 och det tagits in 167 sökande måste alla tacka nej, få se nu, 10,6 gånger? Sen är det min tur! Blä. Okej, på en av dem skulle bara alla tacka nej tre gånger …

Detta att gå kurser och lära sig verkar vara vanebildande: vad ska man göra om man inte har några läxor?! Så jag började skrolla igenom de kurser som var öppna för sen anmälan (anmälningstiden har ju annars gått ut för länge sen) och hittade tre tänkbara som jag anmälde mig till. Igår kom svaret: jag är antagen till två av dem! Den tredje är ännu inte klar så det kan bli napp där också. Dessutom har jag sån osannolik tur att de avlöser varandra: den ena vecka 24-28 och den andra vecka 29-33. På heltid. Men det börjar man ju bli van vid nu.

Kreativt skrivande blev det ju inte men ämnena kan vara nog så intressanta för skrivandet ändå. Vad sägs om Moraliska djur? Eller Livsåskådningar, människosyn och världsbilder? Nog borde de båda rymma stoff för många texter!

Båda hålls på distans från Högskolan Dalarna så jag kan säkert använda samma inloggning för dem. Sånt underlättar.

Nu blir det att bunkra upp på biblioteket igen!

48. Catharinas fynd från biblioteket i Simrishamn. Detta skall förvandlas till konstverk!

Kort från det gamla stämlingsystemet, innan bibblan datoriserades.

Det här inlägget postades i #Blogg52, Utbildningar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mot nya kurser!

 1. Kim M Kimselius skriver:

  Den eviga studenten 😉
  Härligt det låter att gå kurser i skrivandet. Jag håller kurser i skrivandet och får ut mycket av det, samtidigt som jag delar med mig av mina 19 års erfarenhet som författare till kursdeltagarna. Inspirerande åt båda håll.

  Ha en trevlig skrivsommar.

  Kram Kim 🙂

  • Eva skriver:

   Så är det! Lika inspirerande att lära som att lära ut! Det känner jag när jag kan lämna vidare kunskap om ekonomi eller om ledningssystem och det är en så märklig och fin känsla att vara kunnig inom det ena och novis inom det andra på samma gång.

   Önskar dig en riktigt fin skrivsommar också och dina kursdeltagare fina lärdomsdagar, du har verkligen mycket att lära ut!

   Kram
   Eva

 2. Tora greve skriver:

  Vad kan man kalla såna som oss? Som hela tiden går kurser? Kursomaner?

  • Eva skriver:

   Åh, är du också kursoman? Så trevligt! Ja, man får nog kalla oss vad man vill bara man förser oss med kurser och lärdom 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.