SvD:s novelltävling

Har du sett SvD:s novelltävling? En riktigt fin tävling! Ett nytt litteraturpris, som riktar sig till unga. (Är du inte ung? Tipsa då någon i din närhet! Och själv kan du finna fler tips här.)

Diplom och 10.000 kronor utdelas till vinnaren. Och inte hur som helst: det delas ut på Oscarsteaterns scen av kulturminister Alice Bah Kuhnke! Dessutom delar hon ut ett hederspris på 5.000 kronor till bästa författare upp till 12 år. 14 november sker utdelningen och senast 16 september ska bidraget till  SvD:s novelltävling vara inskickat.

Valfritt tema och 5.000 tecken hör till reglerna.

Här följer texten från Svenska Dagbladet:

Tävla i SvD:s novelltävling för unga

SvD lanserar ett helt nytt litteraturpris för dig som är ung och hungrig på att skriva berättelser. Ordet är fritt, så fatta pennan eller tangentbordet och skriv så det ryker!

I år firar den svenska tryckfrihetsförordningen 250 år och därför vill SvD uppmuntra unga att berätta en historia, självupplevd eller påhittad. Novellen kan handla om vad som helst, det finns inget särskilt tema – ordet är ditt.

Vinnaren belönas med ett diplom och en prischeck på 10 000 kronor. Dessutom delar SvD Junior ut ett hederspris på 5 000 kronor till bästa yngre författare upp till 12 år.

Vi vill ha ditt bidrag senast den 16 september 2016 till e-postadressen lilla@svd.se.

Vinnarna presenteras på Bokens dag den 14 november med kulturminister Alice Bah Kuhnke som prisutdelare på Oscarsteaterns scen.

Vill du ha inspiration? Kolla in våra artiklar om novellskrivande och SvD Författarskolan här på sajten. Där får du tips på hur du kommer igång med skrivandet.

Tävlingsregler

Alla upp till och med 15 år kan delta. Längden på novellen får vara max 5.000 tecken inklusive mellanslag. Ge novellen en titel och skriv gärna med punktstorlek 12 och radavstånd 1,5.

Juryn

Alla bidrag läses av SvD:s jury som består av författarna Jens Lapidus och Sara Bergmark Elfgren samt Lisa Bjärbo, SvD-medarbetare och författare, Lisa Irenius, SvD:s kulturchef, Stina Cederholm, chefredaktör SvD Junior, Cecilia Burman, redaktör SvD Läs & Skriv och Björn Hygstedt, SvD:s kommunikationschef.

 

 

Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.