Magister i Litterär Gestaltning

Efter Kandidatexamen i Litterärt Skapande från Lunds Universitet och Masterexamen i Kreativt Skrivande från Linnéuniversitetet kom så till slut den saknade delen i studiernas treenighet: Magisterexamen i Litterärt Gestaltning från Lund! I den ingår studier både från Lund och från Linné.

Magisterexamen Lund

Sedan jag upptäckte universitetsvärldens kurser i skrivande för åtta år sedan har det blivit en hel del sådana. Jag är nu uppe i 570 högskolepoäng och ytterligare 75 är på gång. 645 när vårterminen är slut om allt gått väl.

Det motsvarar nästan 11 år på heltid. Inte dåligt när man samtidigt arbetar. Hur klarar man det? För det är ju så roligt! Jag har aldrig gjort något så roligt som att gå skrivarutbildningar.

När jag började trodde jag mig kunna det mesta (man hade ju skrivit uppsatser i skolan, eller hur?) och att resten skulle vara på plats efter nån termin. Men ju mer jag lärt mig desto mer har jag insatt återstår.

Inte har jag heller kunnat välja bland alla underbara kurser utan de jag kommer in på, dem går jag.

Samtidigt som kurserna tar tid när jag annars kunnat skriva är det de som håller igång skrivandet och jag är ganska övertygad om att jag hade skrivit mindre trots all den extra tid jag fått utan dem.

Utan alla fantastiska handledare jag mött hade dörren till skrivandet inte öppnat sig för mig. Stort och hjärtligt tack till er alla!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Magister i Litterär Gestaltning

  1. Monica Ivesköld skriver:

    Grattis! Håller helt med. Utan kurser ingen utveckling och kunskap. Själv har jag gått ett hundratal kurser i skrivandets hantverk, dock inte via universitet.
    Jag har gått fysiska såväl som digitala, årslånga som tim-korta.
    Flertalet har gett mig så mycket och alla har haft olika inriktning. Just nu läser jag ex vis en kurs i att skriva reseskildringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.