Laddar för skrivarfredag

Projektet om Lauritz ligger lite efter, det har varit fullt upp på jobbet efter att vi köpts upp mitt under den administrativa högsäsongen med årlig revision av ledningssystemet, budget, omkalkylering och annat kul. Men som tur är har jag Linnékursen i kreativt skrivande! Den har skänkt mig en deadline på måndag. Så ska tolv nyskrivna sidor levereras och av dem har jag hittills skrivit … typ … noll. Så nu är det högsta fart för att få loss fredagen för då ska jag vara alldeles ledig och bara skriva.

Det vanligaste problemet annars är nog för de flesta, även mig, att man hittar annat att göra. Ska bara … och rätt som det är har dagen gått utan att något blivit skrivet. Jag tror att jag hittat en väg runt det nu. Eller också bara lurar jag mig själv, avgör själv:

När jag försöker frigöra skrivtid genom att bli av med allt annat på ”att göra listan” (läs: när jag försöker skjuta upp skrivandet) börjar jag numera med annat skrivande. Göra klart uppgifterna till skrivarkursen (det finns ju sådana också) eller till den andra skrivarkursen jag går, i Fantasy, eller skriva på Fantasyberättelsen. Ett annat alternativ hade förstås varit att bara gå en kurs … Kan meddela att jag nu slutfört uppgifter för både 11/1 och 13/1. Hm, tyder väl lite på felaktigt upplägg.

Men på fredag, då är det dags! Och jag ska inte, absolut inte, baka lussekatter, sätta upp julsaker, jobba lite med budgeten till företaget, bokföra nån månad på makens företag, skriva julkort, städa, börja skriva på essän till skrivarkursen, tvätta kläder, ta mer än en promenad – eller nåt annat viktigt. Inte ens researcha, för det kan minsann ta en hel dag när man fastnar i spännande saker. Bara skriva. Sätta upp en stor lapp: Om jag inte skriver kommer inte Tomten. Just det. Men tolv sidor …


Det här inlägget postades i #Blogg52 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Laddar för skrivarfredag

 1. Ylva skriver:

  Kan man inte hota med att Ludenben kommer om du inte skriver? 🙂
  Lycka till
  kram

 2. Tora greve skriver:

  Jag har ett bra recept för det där: Börja skriva direkt efter frukost. Börja inte med att läsa epost eller göra ”ska-bara” saker. Sitt och skriv tills du är klar! Gärna avbrott för lunch, men gör inget annat än skriv!

  • Eva skriver:

   Det är nog bästa receptet Tora, det är när man börjar direkt på morgonen som det finns störst chans.

 3. John skriver:

  Tidigare under året, klappade jag själv på ryggen för min att göra-listor som jag har använt på allvar under 2016 – även om jag undrade varför jag inte hade gjort så mycket skrivande som jag hade hoppats. Då läst jag om ”systematic procrastination”. Det är när du gör enkla eller tidsbegränsade uppgifter på din att göra-lista för att kunna bocka av dem, medan du hoppa över svårare och obegränsad uppgifter. Det var precis vad jag höll på med. Nu (från början av november) har jag ”Skriv under 3 timmar eller skriva 1500 ord” markerad i gul på min dagliga att göra-lista i hopp om att jag kommer att ge det prioritet. Saker har förbättrats en smula.

  • Eva skriver:

   Har du också en att göra lista med gulmarkeringar på det viktigaste?! Jag har på senare tid börjat göra orangebrun på det som är ännu viktigare. Det hjälpte också litet. Hoppas vi lyckas!

  • Eva skriver:

   ps: jag la till saker min man skulle göra på min att göra lista för ett tag sen och grönmarkerade dem. Det hjälpte inte ett dugg. Kan bero på att det var min lista och inte hans. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.