Deckarnovelltävling och annat skoj

Idag rasslade det till av frestande tävlingar i brevlådan! Både Författarförbundets tidning Författaren och Tidningen Skriva hade trevliga budskap.

Bokförlaget Semic har utlyst en deckarnovelltävling! 15.000 – 25.000 tecken på tema som knyter an till vinter/jul och inte tidigare är publicerad. Vinsten är 50.000 samt publicering i deras nästa deckarantologi som kommer ut om cirka ett år. Det kan bli så att priset delas mellan flera, det har hänt tidigare när de fått in flera bra bidrag. Bidragen skrivs i Word och mailas in som bifogad fil till deckarnovelltavling@semic.se. Dokumentet får inte innehålla namn och adress, det ska döpas till samma namn som novellen. Ditt namn och adress skriver du istället i mailet. Deadline är måndagen 1 februari.

Tidningen Skrivas nästa novelltävling på 4.000 tecken är på tema Skeppet. 12 januari är deadline och som vanligt lägger man in bidraget på deras hemsida.

Men inte nog med detta: tillsammans med Storytel har de också en tävling i att skriva ljudbok!

Man ska skriva en sammanfattning av den berättelse man skriva om man vinner tävlingen. Max 3.000 tecken. Läggs in på tidningenskriva.se/storytel senast 8/1. Den som vinner får 5.000 i arvode för att skriva en synopsis och chans till 100.000 i royalty för en hel ljudbokserie i tio delar, det är Storytel som (efter att ha läst synopsis) avgör om de är beredda att gå vidare. Vinnaren får också hörlurar och det får även de som kommer på plats 2-10. Hur man skriver en lyckat pitch kan du läsa om i tidningen.

God SkrivJul!

 


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.