Kurs i egenutgivning

I nyhetsbrevet från Sveriges Författarförbund läser jag att Kristina Svensson kommer att hålla kurs i egenutgivning för SFF medlemmar. Vilken väldigt god idé! Den kommer dessutom att hållas på tre olika orter. Bra gjort, SFF!

KURS I EGENUTGIVNING

Vill du veta mer om dina möjligheter att ge ut dina egna böcker? Få strategier för att marknadsföra och sälja böcker? Mer kunskap om budgeten för ett bokprojekt. Är du nyfiken på indierörelsen? Då är du varmt välkommen till denna kurs i egenutgivning.   

Kursfakta

Kursen kommer att hållas på följande tre orter:

Stockholm, Författarnas Hus, Drottninggatan 88 B, tisdagen den 21 april kl. 9.00-16.00. Kurslitteratur och lunch ingår.

Göteborg, Författarcentrum Västs lokaler, Prinsgatan 12, fredagen den 24 april kl. 9.00-16.00. Kurslitteratur och lunch ingår.

Umeå, på Länsbiblioteket i Västerbotten/Region Västerbotten, Västra Norrlandsgatan 13, måndagen den 27 april kl. 9.00-16.00. Kurslitteratur och lunch ingår.

Kursen inklusive lunch och kurslitteratur är kostnadsfri men vid avbokning senare än två dagar innan kursstart kan en avbokningskostnad tillkomma med kr 200:-.

Kursledare: Kristina Svensson som är en av grundarna till föreningen Egenutgivarna, medlem i Författarförbundet och tidigare förlagschef för hybridförlaget Lava. Hon har gett ut böcker på traditionellt förlag, eget förlag och anlitat bokutgivningsföretag.

Anmälan till ss@sff.info senast den 16 april. Meddela deltagarnamn och på vilken ort du önskar delta. Meddela även eventuella kostönskemål/allergier.

Max antal: 25 per tillfälle. Kursen kan komma att ställas in om det inte inkommer tillräckligt många anmälningar.

Innehåll i kursen

Under kursen tar vi upp.

  • Vad är en egenutgivare eller indieförfattare?
  • För- och nackdelar jämfört med traditionell förlagsutgivning.
  • Bokutgivningens ekonomi.
  • Att sätta priser på sin bok.
  • Ge ut e-bok och tryckt bok.
  • Anlita tryckerier, bokutgivningsföretag, hybridförlag, distributörer.
  • Marknadsföra och sälja böcker.
  • Juridiken vid egenutgivning (Jon Persson, förbundsjurist, informerar).

Om du har några frågor om kursen kan du höra av dig till Susanne Steneros på telefon 08-545 132 24 eller mail ss@sff.info.


Det här inlägget postades i Ett eget företag, Författa och marknadsföra, Medlemskap och föreningar, Utbildningar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Kurs i egenutgivning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.