Litteraturrundan 2015

Jag ligger i startgroparna för Litteraturrundan 2015. Det är första gången jag deltar i denna relativt nya företeelse. Litteraturrundan startade för ett par år sedan, då var jag på några ställen och såg bland annat Ylva Stockelberg som är en av pionjärerna.

I år är det betydligt fler deltagare och det är tack vare min skolkamrat från LUFS, Kerstin Önnebo, som jag deltar. Kerstin driver Skrivarpodden och har tillsammans med fotografen Pierre Fauvelle på Asklund gård planerat ett projekt. De står för idéerna respektive lokal, jag står för medlemskapet i Författarcentrum som krävs för att få delta i Litteraturrundan. I programmet finns vi på sidan 21, programpunkt 38.

Men vår grupp på Litteraturrundan 2015 består av många fler. Bland annat deltar Therése Granwald, min och Kerstins handledare på LUFS. Det kommer också att vara fler skrivarpoddar och en mängd kunniga personer och inte minst FÖRFATTARE!

Följande författare kommer att delta med sina böcker och sitt breda kunnande:

Besökarna kommer att kunna köpa signerade böcker men vi kommer också att svara på frågor om skrivande. Alla har sina specialkunskaper. För min del kan det vara allt från erfarenheter av att gå på Lunds Universitets Författarskola till tips om hur man startar eget, bokför etc. Och – förstås – om bokskrivande och bokutgivning.

Jag har också med mig Catharina, som kommer att hjälpa till med bokförsäljningen men även har egna alster att visa upp. Catharina läser illustratörsutbildning och är konstnär. Här tar hon med illustrationer men också sina litterära smycken.

Vi hoppas att vårt arrangemang på Litteraturrundan 2015 ska bli riktigt välbesökt! Det har nämnts av Skånska Dagbladet men mer skriverier hade varit trevlig.

Tack Kerstin för fina detta initiativ!

Podcastande och böcker på Asklunda gård heter arrangemanget och det äger rum söndagen 26/4 kl 10.00-18.00.

Möjlighet att köpa fika. Pysselhörna för barn. Hundar välkomna.

Asklunda gård, Fjärdingslövs Byaväg 47-16, Trelleborg

GPS-koordinater N 55° 24.167’, E 13° 12.771’

Litteraturrundan

Litteraturrundan

litteraturrundan

litteraturrundan

 

4 kommentarer till Litteraturrundan 2015

  1. Pingback: Bokmässa i Åstorp - Eva Ulleruds SkrivarlyaEva Ulleruds Skrivarlya

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.