Kortroman till Hemmets Veckotidning

Hemmets Veckotidning har en skrivartävling. De söker en kortroman och skriver så här:

Skriv en kortroman och tävla om 10 000 kr!

Skriv en romantisk, humoristisk eller spännande kortroman. Den kan handla om kärlek, vänskap, oväntade möten eller rentav vara en deckarhistoria. Vinner du får du en halv miljon läsare och 10 000 kronor i prispengar!

Skriv av hjärtats lust och delta i vår kortromantävling. Vinnaren koras på Bokmässan i Göteborg i september.

Andra- och tredjepristagarna vinner 5 000 kronor vardera. Vinnarnas bidrag kommer att publiceras i Hemmets. Välkommen med ditt bidrag senast den 15 augusti. Vi kontaktar vinnarna personligen när de är utsedda.

Juryn består av författaren Anna Jansson, chefredaktör Pia Ljungqvist och fictionredaktör Gunilla Wall. Tillsammans läser vi och pratar ihop oss om vilka bidrag som hamnar i final och så småningom vinner. Men skicka inte in bidrag som redan varit publicerade i något forum.

Tävlingsregler:

❒ Skriv en kortroman i två eller tre avsnitt. Men tänk på att avsnitten inte får vara längre än 20 000 nedslag per avsnitt.

❒ Kortromanen får inte ha varit publicerad i något forum.

❒ Skicka kortromanen i ett Word-dokument till följande e-postadress: forfattartavling@hemmets.aller.se (Det går alltså inte att skicka den med vanlig post. Vi måste ha ditt bidrag digitalt.)

❒ Senast den 15 augusti vill vi ha ditt bidrag.

❒ Vinnaren koras på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg den 24-27 september. Vi bjuder förstapristagaren på resa, övernattning, festmåltid och självklart inträde till Bokmässan.

❒ Vi förbehåller oss rätten att publicera de tre vinnande bidragen i Hemmets samt att kunna införa andra insända bidrag mot sedvanligt honorar om vi så önskar. Juryns beslut kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

PS! Du få gärna skicka in flera bidrag.

***

Om du inte skriver veckotidningsromaner så finns det fler tävlingar här.


Det här inlägget postades i Skrivartävlingar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.