Steam Punk Sagor

Berättelser från en svunnen framtid

Steam Punk Sagor är en novellsamling med fantastiknoveller som tillhör genren steampunk.

Vad är steampunk? undrar många. Det är en genre som blivit populär de allra senaste åren. Inte bara att läsa/skriva utan man ordnar t.ex. fester och man klär sig ”steampunk”. Men genren är inte ny. Tänk Jules Verne så har du rätt bra kläm på det. En världsomsegling under havet, Jorden runt på 30 dagar.

Vanligen har steampunk följande egenskaper. Utspelar sig i slutet av 1800-talet men inte historiskt sett korrekt utan en alternativ tid där andra saker kan ha inträffat, det är alltså inte någon exakt historieskildring. Mycket Victorianskt! Klädsel t.ex. Men även här med alternativ, se bara på damen på bokomslaget. Mörka gränder och dimma hör till. Framför allt: glänsande maskiner! Ångdrivna, givetvis! Olja, ånga, skinande mässing. Spöken kan förekomma, glöm inte det ockulta under denna tid.

Det kan också förekomma verkliga personer i roller de aldrig befunnit sig i, såvitt vi idag vet. Detta har jag tagit fasta på i min steampunk berättelse ”Brevet med kejsarkronor”. Här får du möta Alfred P Doolittle, vanligen känd som far till Eliza i Pygmalion/My fair lady, i en delvis ny roll. Följ honom på Orientexpressen till Europa och se hur han stoppar …

Nej, nu ska jag inte avslöja mer! Läs den och stig in i vår värld!

En kommentar till Steam Punk Sagor

  1. Pingback: Boksläpp av Steampunk Sagor | Mattias Kuldkepp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.